Masterclass Strokenteelt

Printen 1 beoordeling

Het werkt, om de paar meter een ander gewas: Biodiverser telen, hoe pak je dat aan en wat levert het je op? Op veel locaties in Nederland wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de landbouw van de toekomst. Zo ook bij ERF en Hemus, de grootste locatie waar al heel wat jaren kennis over biodivers telen in de praktijk wordt ontwikkeld.

Sinds teeltseizoen 2014 experimenteert ERF met strokenteelt en sinds 2016 is er een perceel ingericht aan de Ibisweg in Zeewolde met strokenteelt op ca. 40 hectare met verschillende strokenbreedtes en gewascombinaties. Met de opgedane kennis en ervaring uit vier teeltseizoenen is in 2020 een 2e perceel van ruim 40 ha. ingericht aan de Trekweg in Almere met o.a. strokenbreedtes van 6 meter en drip irrigatie. Beide percelen liggen, gescheiden door de A6, (schuin) tegenover elkaar.

Met Wageningen University & Research (WUR) loopt continu onderzoek gericht op de juiste strokenbreedtes en gewascombinaties waarbij landbouw en natuur optimaal samenwerken. In deze masterclass krijg je inzicht in de resultaten en inspireren we je hoe je strokenteelt kunt integreren in een efficiënte bedrijfsvoering. Bij gelijkblijvende arbeid, met bestaande mechanisatie en een stabielere opbrengst met een hoge biodiversiteit. Uiteraard komen ook knelpunten aan de orde.

Locatie

De Beleving, Winkelweg 61, Zeewolde & strokenteeltperceel Trekweg Almere

Het programma:

14 september 2022 van 13.00 tot 17.00 uur:

Praktische informatie

Telers die op het eigen bedrijf willen starten met strokenteelt, kunnen ook een training volgen van 4 bijeenkomsten. Hiermee ontwikkel je je eigen optimale strokenteelt-bouwplan, in een lerende community met je mede-cursisten en bezoek je vier verschillende boerderijen die ervaringen hebben met strokenteelt. Meer informatie via Maria van Boxtel: mvanboxtel@landco.nl

Masterclass Strokenteelt

Printen 1 beoordeling

Deze kennis wordt aangeboden door:

Met: