Actimin Gesteentemeel

nog geen beoordelingen
Printen

Gesteentemeel, of steenmeel, is een 100 procent natuurlijk product van vulkanische oorsprong. Het wordt gevormd door de stolling van lava en wordt daarom ook wel lavameel of basaltmeel genoemd. Vulkanische gronden zijn erg vruchtbaar en kunnen in korte tijd veel organische stof opbouwen.

Voor de aanvoer van een breed spectrum aan (sporen) elementen is een uitgebalanceerd product nodig met een hoog aandeel mineralen waar een plant wat aan heeft. Actimin is zo’n product, een basaltgesteente dat relatief langzaam oplost in een zure bodem en daardoor een langdurige buffer is. Met dit type gesteentemeel moet de biologie zelf aan de slag. Actimin is zeer geschikt voor schrale zandgronden; het bevat geen kwarts (siliciumdioxide), waar schrale zandgronden al voldoende van hebben, en geen kalk. Dit steenmeel bestaat voor ruim 90 procent uit mineralen waar een plant wel wat aan heeft. Die 90 procent betekent bovendien dat Actimin geen ballast bevat die weinig aan de bodemvruchtbaarheid toevoegt.

Andere voordelen zijn dat Actimin zeer snel leverbaar is en ook voor kleinschalige projecten inzetbaar is. Er zijn bestellingen mogelijk vanaf 1000 kilo.

Actimin is een product van Solid’or B.V. en Vitasol BV.

Actimin Gesteentemeel

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: