Basiscursus biodynamisch imkeren

Wisentweg 10
8251 PC Dronten
€ 525,00 nog geen beoordelingen
Printen
 

IN PRIJS VERLAAGD!
Ontdek hoe een bijenvolk leeft en zich gezond houdt en wat haar bijdrage aan het landschap is. Je leert hoe je vanuit biodynamisch perspectief met bijenvolken om kunt gaan. En wat dit van je vraagt en voor jouzelf kan betekenen. Een open houding naar spirituele gezichtspunten wordt verondersteld. De training bestaat voor 50% uit theorie en 50% praktijk in de bijenstal van Warmonderhof.

Inhoud training

Deze cursus op Warmonderhof is voor iedereen die wil leren hoe een biodynamische imker werkt en kijkt én voor mensen die zelf overwegen om vanuit deze visie te leren kijken, denken en werken. Je ontdekt de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Je leert waarnemen en een relatie te ontwikkelen met het bijenvolk, de imme. Jos neemt je mee in de relatie tussen het bijenvolk, het landschap en jezelf en vertelt over het belang van het bijenvolk op het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf. 50% theorie en 50% praktijk in de bijenstal van Warmonderhof.
Na de cursus weet je hoe je het bijenvolk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biodynamische visie, kun je zelfstandig een bijenkast openen, het volk benaderen en leer je de belangrijkste 'organen' te herkennen. Ook kun je een selectie maken van drachtplanten voor jouw tuin of erf. Wanneer je overweegt om bijen te gaan houden is dit een heel goed moment om daarmee te beginnen.

Praktische informatie

Inloop een halfuur voor aanvang
Tijden: 10.30 – 16.30 uur
Data: Vrijdagen 24 maart, 14 april, 12 mei, 2 juni, 23 juni en 7 juli 2023
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12 Dronten
Trainer: Jos Willemse, imker bij Odin, in samenwerking met Jan Saal en anderen.
Inhoudelijke vragen: Jos Willemse j.willemse@odin.nl
Maximum aantal deelnemers: 15 (volgorde op datum van aanmelding)
(Vragen over) inschrijven? Bezoek: kosten en inschrijven' op de site van Warmonderhof
 

Basiscursus biodynamisch imkeren

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: