Machine Demo: Innovatieve schoffeltechniek voor groenteteelt

Printen nog geen beoordelingen

​De Duitse start-up Feldklasse demonstreert op de BioVelddag de Pacorel. Deze schoffelmachine wordt gebruikt voor onkruidbestrijding in de teelt van groenten in ruggen, zoals in wortelen, uien en bieten.

Feldklasse is een start-up net voorbij de Duitse grens en specialist in het ontwikkelen van schoffeltechnieken voor smalle rijen, tussen 5 en 20 cm.  De focus van Feldklasse ligt op het effectiever maken van schoffelmachines, zodat een op een zo groot mogelijk oppervlak onkruid mechanisch verwijderd kan worden. Hierdoor wordt de tijd besteed aan handmatig wieden aanzienlijk verminderd.

Dankzij hun innovatieve werkwijze, kunnen de machines van Feldklasse tot op 1,5 cm afstand van de rijen schoffelen. Dit maakt nauwkeurig schoffelen mogelijk, ook tussen dubbele rijen. Uniek op de huidige de markt! De machines werken met horizontaal roterende onderdelen. De hydraulisch aangedreven roterende messen verschuiven de grond niet en zorgen er zo voor dat jonge en gevoelige gewassen niet beschadigen.

De Rukaby is ontworpen voor beddenteelt en wordt vaak gebruikt in de volgende gewassen: sla, wortelen, uien en kruiden. De Pacorel is ontworpen voor teelt met ruggen kan worden gebruikt voor de volgende gewassen: wortelen, pastinaken, uien en witlof. De roterende schoffelmessen snijden door de wortels van het onkruid op een werkdiepte van 2 cm. De Pacorel wordt gedemonstreerd op de BioVelddag.

 

Machine Demo: Innovatieve schoffeltechniek voor groenteteelt

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: