Kelly Diamond Harrow / Ketting-eg

Printen nog geen beoordelingen

De Ketting eg komt van oorsprong uit Australië. Kelly is de achternaam van de akkerbouwer die de machine heeft uitgevonden. De Ketting eg kenmerkt zich door hoge capaciteit en weinig onderhoud door draaiende delen. Doordat de schijven allemaal via schakels aan elkaar verbonden zijn hoeven deze kettingen alleen aan de voor- en achterzijde gelagerd te worden. Hierdoor is de machine ook bodemaanpassend.

Doordat de voorste kettingen de grond richting het midden van de machine verplaatsen en de achterste weer naar buiten heeft de machine ook een egaliserende werking. De Ketting eg is uitermate geschikt voor een snelle stoppelbewerking. Ook wordt de machine ingezet voor groenbemesters verkleinen, zaaibedbereiding en ook voor het zaaien van verschillende gewassen door een zaaimachine op te bouwen. Gras wat als onderzaai in mais heeft gediend kan hiermee ook op een snelle manier worden gescheurd en stuk gemaakt.

De machine is uit te rusten met verschillende schijven: De standaard schijven voor normale en lichtere gronden. Scherpere en zwaardere schijven voor zwaardere gronden of om dikke zoden te scheuren. Prikkel schakels om gewasresten bovenop te leggen voor een snelle vertering. Of puntschijven om hardere bodems los te breken.  Bekijk de video enEn neem met Agri Biosolutions contact op voor vragen: link 

Bekijk de video voor meer informatie:

Kelly Diamond Harrow / Ketting-eg

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: