Machine Demo: Wiedeggen

Printen nog geen beoordelingen

Eerder was er weinig keus in wiedeggen. Dat is tegenwoordig wel anders. “Alleen dit jaar kwamen er als minstens 3 nieuwe modellen bij”, aldus Christoffel den Herder van Ceres Horti Advice. “De wiedeg wordt steeds vaker ingezet, zowel door biologische als gangbare telers”. Kun je door de bomen het bos niet meer zien en wel wat hulp gebruiken bij de keuze welke wiedeg het beste bij jou bedrijf past? Kom naar de wiedeg-demonstratie donderdag 23 juni op de BioVelddag georganiseerd door Christoffel den Herder.   

Demonstratie van diverse varianten wiedeggen:

Wiedeg als basismaatregel

Het gebruik van de wiedeg neemt zowel in de Biologische als de gangbare teelt toe. Dat betekent echter niet dat ze op dezelfde manier worden ingezet. Christoffel den Herder vertelt: “De wiedeg wordt op de eerste plaats gebruikt als onkruidbestrijder. Dit zie je voornamelijk terug in de biologische teelt. Daar is de wiedeg echt de basismaatregel. Daarom moeten biologische telers ook frequent wiedeggen, in het voorjaar zo elke 4 tot 5 dagen”.

Wiedeg als korstbreker

In de gangbare teelt wordt de wiedeg in de eerste plaats niet aangeschaft voor de onkruidbestrijding, maar om de korst te breken. “Maar als de wiedeg dan toch in de schuur staat, kan hij ook ingezet worden bij de onkruidbestrijding. Er kan effectief en goedkoop mee gewerkt worden, als de het gewas een klein voorsprong heeft op het onkruid. Wiedeggen bieden zo ook potentie om chemische bestrijdingsmiddelen te vervangen.” 

Machine Demo: Wiedeggen

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: