Mini Composteer Machine

Printen nog geen beoordelingen

Tjeerd Elzinga over de Mini Composteer Machine: “Overal waar restaval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding”

Composteren voor iedereen betaalbaar maken, dat is de reden dat Tjeerd Elzinga de Mini Composteer Machine heeft ontwikkeld. “Het is een simpele machine, zonder al te veel poespas en elektronica”, verteld Tjeerd. “Daarom is de Mini Composteer Machine in Nederland uitermate geschikt voor tuinverenigingen, hoveniers en wijngaarden”

Betaalbaar composteren

Tjeerd Elzinga schakelde in 1989 al om naar biologisch en van 2000 tot 2009 had hij zijn eigen compostbedrijf. Tijdens zijn tijd bij de PUM werkte hij voornamelijk aan compostprojecten in Afrika. Hier ontstaat het idee voor de Mini Composteer Machine. “De machine is ontwikkeld voor kleine boeren coöperaties in Afrika om het mogelijk te maken op een betaalbare manier te composteren. Denk hierbij aan het composteren van mest, bladeren en overige grondstoffen tot een waardevolle voeding voor de bodem en het leven daarin. Met deze doelgroep in het achterhoofd is het opbouwen van de machine is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Daarnaast is de machine opgebouwd uit onderdelen die overal ter wereld verkrijgbaar zijn.”

Restafval composteren op de Wilde Wijngaard

Maar de Mini Composteer Machine kan zeker breder ingezet worden. “Eigenlijk overal waar restaval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding. Op dit moment maak ik bijvoorbeeld compost voor de Wilde Wijngaard van hun restproducten. We voegen wat paardenmest toe om geschikte voeding voor de bodem te creëren. Ook wordt deze samenstelling gebruikt voor het maken van compost-tea.”

De Mini Composteer Machine op de BioVelddag

Tjeerd Elzinga gaat op de BioVelddag donderdag 23 juni graag in gesprek over de inzetbaarheid van de Mini Composteer Machine! Meer informatie www.compostdoek.nl

Contact: E-mail: info@compostdoek.nl; Telefoon Tjeerd Elzinga: 06-53897741

Mini Composteer Machine

Printen nog geen beoordelingen