Tv-kok Sharon de Miranda kookt 4 juli met robuuste aardappels op de BioVelddag

Printen nog geen beoordelingen

Tv-kok Sharon de Miranda kookt 4 juli met robuuste aardappels op de BioVelddag Loop op de BioVelddag langs de velden, bewonder ook robuuste aardappelrassen en leer alles over hun unieke eigenschappen en teeltvoordelen. Deze sterke variëteiten zijn niet alleen beter bestand tegen ziektes en plagen, maar ook nog eens heerlijk van smaak. En dat kun je zelf komen proeven!

Tv-kok Sharon de Miranda zal maar liefst 8 robuuste rassen bereiden in de biologische veldkeuken. Laat je verrassen door de verschillen en ontdek welke aardappel volgens jou het beste smaakt. Deelnemende aardappelrassen

We zitten nog heel vroeg in het seizoen, dus dat betekent dat nog lang niet alle robuuste rassen beschikbaar zijn. Maar we hebben een mooie lijst met rassen die je al kunt komen proeven.

Smaaktest

Het proeven is niet helemaal vrijblijvend, want er hangt ook een klein smaaktestje aan vast. Tijdens de smaaktest worden verschillende rassen geproefd en beoordeeld op criteria zoals textuur, smaakintensiteit en nasmaak. Jij krijgt zo de kans om jouw favoriete variëteit aan te wijzen en feedback te geven over de smaakervaring. Dit biedt waardevolle inzichten voor telers en producenten. De winnende aardappel wordt bovendien beloond met een leuke prijs.

De smaaktest is van 15:00 tot 17:00 bij de veldkeuken. Zorg dat je dit niet mist! Robuuste rassen voor een toekomstbestendige aardappelsector Deze proeverij is onderdeel van het Bionext project: "Robuuste rassen voor een toekomstbestendige aardappelsector".

Voor meer informatie over het project klik hier.

Tv-kok Sharon de Miranda kookt 4 juli met robuuste aardappels op de BioVelddag

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: