Praktische Informatie biovelddag 2023

Wegens het slechte weer start de Biovelddag om 15:00uur. Voor de marktkramen is plek in de schuur. Machines op het erf. Opbouw is vanaf 13:00uur. 

Update 12:00uur:

Het lijkt rond 14:00uur op te klaren. Het is nu nog onduidelijk hoe de demo's eruit zien. Wel is er voor elk bedrijf van een demo een standje in de schuur. 

Beste standhouders, Vanwege code rood/ oranje start het BioVelddag programma 2 uur later voor ieders veiligheid. Lezingen blijven als gepland starten in de ochtend op Edelhertweg 1 in plaats van Elandweg 84 in Lelystad.

De schuren zijn leeg gemaakt voor marktkramen. Tenten staan op het erf. Voor machines is rondom plek gemaakt op het erf. Kortom het regen scenario! Er wordt in de ochtend met name veel regen en wind voorspelt. In de middag klaart het op. Voor de marktkramen en tenten maken we plaats in de schuren en/of bouwen we op de verharde delen zodat de BioVelddag altijd door kan blijven gaan. We vragen begrip voor de veranderende situatie maar hopen er samen een mooi BioVelddag samenzijn van te maken.  Nieuwe oogst, trekkerweb, agrio en  omroep Flevoland zijn er in iedergeval ook bij!

Welkom op de Biovelddag 2023: Markt, Mechanisatie & Maatschappij. Bedankt voor uw aanmelding! Op deze pagina leest u de praktische informatie voor de BioVelddag op 5 juli as. Net als voorgaande jaren speelt het hele programma zich af in het veld. Kortom we zijn afhankelijk van het weer. Dit betekent ook dat definitieve plaatsen pas op de dag zelf ter plekke bij de opbouw bekend worden gemaakt. Indien er veel regen wordt voorspelt moeten we flexibel zijn. Dit kan op het laatste moment nog wijzigen omdat de voorspellingen de laatste weken lastig zijn.

>> download hier de informatie in brief

Locatie

Op het BioVeldplein worden twee grote stretch tenten geplaatst, naast de catering, net als vorig jaar en de demonstratieveldjes, in plaats van de eerder bekende kleinere pagode tenten. Rondom deze tenten worden de bedrijfsmarktkramen geplaatst. En staan de machine standplaatsen. In de STRETCH TENT op het Veldplein is geluidversterking aanwezig voor de veldworkshops op het veldplein. En een mobiele geluidversterking voor de demonstraties op het veld. Met wind blijft echter de geluidoverdracht in het veld lastig.

Machines brengen

Machines kunnen zowel op dinsdag als op woensdag in het veld worden geplaatst:

Verreiker en heftruck is aanwezig, alleen niet voor iedereen tegelijk. Overleg nodig? Bel even met Harry de Ruiter 0320 291278

Posterwanden & tenten

Details van de verschillende pakketten en hun specificaties als opties staan in deze brief. Indien u gebruik maakt van een eigen (party)tent: We gaan uit van een (party)tent niet groter dan circa 5 m2 en max. 1 stuk. Dit nog niet aangegeven? GEEF dit dan zo SNEL MOGELIJK AAN. Dit is anders ivm veldindeling NIET meer mogelijk.

Opbouw en afbouw stands

Op dinsdag 4 juli wordt de stretch tent geplaatst. Zorg dat u op woensdag 5 juli uiterlijk om 12.00 uur uw bedrijfskraam en standplaats heeft ingericht. De Velddag opening is weliswaar officieel om 13:00 uur echter vanaf circa 12.00 uur neemt de bedrijvigheid toe vanwege de lunch van de bezoekers van gerelateerde evenementen zoals het ochtendprogramma (Skal Workshop, Agrifirm lezingen, en CropMix Symposium). De lunch vindt immers plaats op het Veldplein midden op het BioVelddag terrein tussen de marktkramen en machinestandplaatsen. U kunt tot UITERLIJK 11.30 uur vlakbij uw stand met een auto staan, na het uitladen graag uw auto weer op het parkeerterrein parkeren.

Afbraak standplaats kan vanaf 18.30 uur tijdens het eten. Hou rekening met de wind bij het neerleggen, hangen en zetten van materiaal! Als u folders o.i.d. meeneemt, denk dan aan een zwaar voorwerp om het wegwaaien hiervan te voorkomen. Pas i.v.m. de wind ook op met banieren, er zijn namelijk eerder banieren kapotgewaaid op de BioVelddag. In plaats van banners doen ‘Beachflags’ het goed op de BioVelddag. Evt zelf nog te bestellen via drukwerkdeal of reclamedeal.nl Woensdag na afloop van de demonstraties graag direct uw materialen weer opruimen omdat de tent en marktkramen weer worden opgehaald.

Stroom / WIFI

Er is GEEN stroom beschikbaar gezien de afstand tot de gebouwen van de Proeftuin Agroecologie en Techniek (Voormalige Broekemahoeve). Indien toch gewenst, dan kunt u dit zelf regelen. Er is GEEN wifi beschikbaar in het veld. Daarbij is de dekking van het KPN-netwerk in het veld zwak, ook met een Dongel is er waarschijnlijk beperkt internetverkeer mogelijk.

Plattegrond & standplaats

Om rekening te kunnen houden met het weer en de wind hangt er op de BioVelddag zelf waar uw stand/plaats kunt vinden.

Maaltijd en catering

Op het terrein is een cateraar (de Strandhoeve) aanwezig met biologische producten, u kunt bij hen terecht voor:

Het is niet de bedoeling om eigen catering mee te nemen! Wij zijn blij dat de Strandhoeve komt, daar we niet zelf de drankjes en maaltijd willen verzorgen. Dat willen we jullie niet aan doen. U kunt direct per Pin of Contant betalen. Mocht u een handgeschreven bon mee willen nemen voor declaratie, kan dit geregeld worden. Mocht men een speciaal catering verzoek aan de Strandhoeve hebben kan u dit voorafgaand per mail laten weten via: offerte@destrandhoeve.nl

Er is mogelijkheid tot biologisch eten op de BioVelddag via een foodtruck verzorgd door de Strandhoeve, die heel de dag aanwezig is.

Toilet

Bij de gebouwen van de Broekemahoeve is een toiletwagen geplaatst.

Uitnodiging klanten en communicatie

Via diverse media kanalen is en wordt de BioVelddag onder de aandacht gebracht (div agenda’s, Ekoland, Biojournaal, Nieuwe oogst, Boerderij, Akkerwijzer, Veehouderij, Trekkerweb.) MAAR het uitnodigen van directe klanten en netwerk kun je altijd beter persoonlijk & zelf! Dus nodig je klanten en gasten uit, maken we er een interessante en gezellige dag van :) WWW.BIOVELDDAGEN.NL

Iedere deelnemer aan de BioVelddag krijgt een item op onze website, www.biovelddagen.nl. Om de juiste informatie te kunnen plaatsen, heeft u van ons een invulformulier in de mail ontvangen. Indien u dit formulier nog niet heeft ingevuld en teruggestuurd naar velddag@wur.nl, vragen wij u dit zo spoedig mogelijk te doen! Dan kunnen wij uw informatie nog voor de BioVelddag op 23 juni online plaatsen. Heeft u het formulier al ingevuld? Check uw item op www.biovelddagen.nl! Aanpassingen graag doorgeven via velddag@wur.nl.

Vragen

Heeft u nog vragen/suggesties neem dan even contact per mail of per telefoon en dan proberen we een oplossing te vinden.

Tot slot

We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk zaken vooraf te regelen wellicht zal er op het laatste moment vast nog wel een en ander geïmproviseerd moeten worden. Maar met een beetje soepele instelling komen we er vast wel samen uit! We wensen u alvast veel plezier en goede gesprekken volgende week op de BioVelddag! We hebben ons best gedaan een mooi programma voor 2023 te bieden :) Check de website

Verder: de BioVelddag maken we samen gezellig! Geef vooral aan via je mail (sluit een banner in dat je op de Biovelddag staat) of geef aan op je website etc dan maken we samen een ‘sneeuw bal effect’ ????

Download hier de banner Biovelddag:

/uploads/Biovelddag2023/image002-2_dragged.tiff