Avondklas 'Composteren kun je leren'

Printen nog geen beoordelingen

Composteren is een prachtig natuurlijk proces. Het levert voeding voor bodemleven en gewas, bevordert de bodemstructuur, het helpt je van je reststromen weer iets vruchtbaars te maken en het kan zelfs warmte geven. Tijdens deze Avondklas verwelkomen we Marc Siepman, auteur en ervaren spreker op het gebied van bodem, biodiversiteit, economie en systeemdenken. Op donderdagavond 9 november zal Marc Siepman ingaan op het verwaarden van reststromen door composteren. Ook gaat hij in op de keuzes die je moet maken bij composteren.

Het maken van de juiste keuzes

Composteren is een proces waarbij organische reststromen door micro-organismen omgezet worden tot compost. Door zelf je eigen reststromen, zoals maaisel, snoeihout en gewas- en voederresten, te composteren behoud je de lokaal aanwezige organische stoffen. Wat is het nut en de noodzaak voor het inzetten van compost op je eigen bedrijf? Hoe zorg je voor de ideale composthoop? En wat voor functie heeft compost op de weerbaarheid van de bodem? Tijdens de Avondklas op donderdagavond 9 november ingaan op deze vragen. Ook staat hij stil bij de keuzes die je moet maken, denk bijvoorbeeld aan de materiaalkeuze, toevoeging van vocht, hoe vaak omzetten en hoe lang composteren.

Praktische informatie, aanmelden en mee-eten

Locatie: Hofzaal: Wisentweg 12 in Dronten. Datum: Donderdag 9 november Tijd: Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar. De Avondklas start om 19:30 uur. Aanmelden: Dit kan per mail via: evenementen@warmonderhof.nl. Aanmelden voor mee-eten: Voorafgaand aan de avond ben je om 18.00 uur van harte welkom voor een voedzame avondmaaltijd in de Hofzaal van Warmonderhof. Onze koks bereiden eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. De kosten voor de avondmaaltijd bedragen 16 euro (inclusief dessert) en het is mogelijk om met pin of cash te betalen. Bij het aanmelden kun je aangeven of je mee eet.

Kosten: Waardebepaling achteraf Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding, antroposofie en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept.

Foto Marc Siepman: Saskia op de Weegh

Avondklas 'Composteren kun je leren'

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door:

Met: