Avondklas 'Dierethiek en Veehouderij'

Printen nog geen beoordelingen

Zijn varkensflats wel of niet normaal? Is het acceptabel om koeien te onthoornen? Wanneer scheidt je koe en kalf? Hoe kunnen dieren op een ethisch acceptabele manier gehouden worden als bron voor voedsel – inclusief de daarbij onvermijdelijke dilemma’s? Kom luisteren naar Hoogleraar Bart Gremmen.

Dierethiek en veehouderij

Aanleiding voor deze Avondklas is het boek 'Dierethiek en veehouderij; van een moreel kompas naar ethisch kompas' dat eerder dit jaar verscheen. Bart Gremmen, auteur van het boek en Hoogleraar Ethiek in Levenswetenschappen aan Wageningen University & Research, deed onderzoek naar welke ethische stroming wél past bij de bestaande veehouderij. In de praktijk ziet hij dat discussies rondom dierenwelzijn soms hoog kunnen oplopen in de maatschappij óf in het agrarisch onderwijs. Mede daarom ontwikkelde Gremmen een 'kompas' waarbij de autonomie en de intrinsieke waarde van dieren de 'windstreken' zijn. Tijdens de Avondklas vertelt Bart Gremmen over zijn boek, ook wordt stilgestaan bij hoe we in het onderwijs (kunnen) omgaan met het veranderende denken over dierenwelzijn en ethiek.

Voor wie?

Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding, antroposofie en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. 

Praktische informatie en aanmelden 

Voor de avondklassen is het nodig om vooraf aan te melden. Voorafgaand aan de avond is het mogelijk om een hapje mee te eten in de Hofzaal van Warmonderhof. Onze koks bereiden eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. Bij aanmelding kun je ervoor kiezen al dan niet vooraf mee te eten. Meld je aan via de oranje button hieronder. 

Tijd: Start 19.30 uur
Locatie: Hofzaal, Wisentweg 12 in Dronten
Kosten: Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept.

Avondklas 'Dierethiek en Veehouderij'

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: