Avondklas 'Kijken naar 75 jaar Warmonderhof'

Printen nog geen beoordelingen

Warmonderhof en de ontwikkeling van de biodynamische landbouw lopen hand in hand. Donderdagavond 10 november 2022 duikt Warmonderhof in het verleden, het heden en de toekomst, Want Warmonderhof bestaat 75 jaar! Aan de hand van filmbeelden en foto’s worden herinneringen én ambities gedeeld. 

 

Warmonderhof laat zich niet zo gemakkelijk in woorden vangen. Daarom staat deze Avondklas volledig in het teken van beelden, heel veel beelden! Warmonderhof liet onlangs talloze oude filmrolletjes, videobanden en analoge videobeelden digitaliseren.

 

Verleden
Aan de hand van deze beelden vertelt Léon Veltman over op het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkeling van Warmonderhof in de afgelopen decennia. Léon Veltman was de afgelopen veertig jaar onderdeel van Warmonderhof. Eerst, in de jaren ‘70, als student. Later werd hij medewerker en ondernemer melkveehouderij en tot 2020 was Léon als leidinggevende actief voor Stichting Warmonderhof; eigenaar van de Woonderij, de Hofzaal en de landbouwbedrijven - waar studenten van de school (Aeres MBO Dronten Warmonderhof) hun praktijkervaring opdoen.

 

Heden en toekomst
Op Warmonderhof wordt nog altijd gewoond, gewerkt en geleerd - en eerlijk is eerlijk: dat zie je nergens anders. Annette Harberink, huidig directeur van Stichting Warmonderhof, gaat samen met Jeroen Zwijsen, teamleider van Aeres MBO Dronten Warmonderhof, in op het hier en nu. Annette en Jeroen vertellen over de gedroomde toekomst voor Warmonderhof en lichten een tipje van de sluier op over het 77-jarig jubileum dat gevierd wordt in 2024.

 

Vooraf aanmelden 

Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, antroposofie, voeding en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. De avonden zijn vrij toegankelijk maar bezoekers moeten zich vooraf aanmelden. Desgewenst kunnen bezoekers voorafgaand aan de avond een hapje mee-eten in de Hofzaal van Warmonderhof, dit kun je aangeven bij je aanmelding. De avond start om 19:30 uur en vindt plaats in de Hofzaal: Wisentweg 12 in Dronten. De Avondklassen werken met het ‘betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept’.

 

 

Avondklas 'Kijken naar 75 jaar Warmonderhof'

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: