Avondklas met Duitse BD-er Martin von Mackensen

Printen nog geen beoordelingen
Martin von Mackensen is donderdag 15 december te gast tijdens de Avondklas op Warmonderhof. Mackensen is een veelgevraagd spreker over biodynamische landbouw. Hij is een Duitse BD-boer en verantwoordelijke voor BD-landbouwschool Dottenfelderhof in Duitsland. 

Martin von Mackensen

Tijdens de Avondklas gaat de Duitse bd-boer en docent Martin von Mackensen in op de betekenis van BD voor de samenleving. Sinds 1990 is hij boer op de Dottenfelderhof, en hij is sinds 2002 verantwoordelijk voor de Landbouwschool die aan Dottenfelderhof is verbonden. Dottenfelderhof is in Duitsland de vakschool voor bd-boeren. Mackensen kan op een aansprekende manier, met veel creativiteit en humor, zijn visie op biodynamische landbouw vertalen naar het hier en nu. Eerder deze dag verzorgt Martin von Mackensen op uitnodiging van de BD-Vereniging en Stichting Warmonderhof, een studiedag. De avondklas is bedoeld om op laagdrempelige wijze met elkaar in gesprek te geraken over de biologisch-dynamische landbouw in deze tijd. De avondklas is in het Duits. Tijdens de avond wordt gezorgd voor een vertaling. 
 

Praktische informatie en mee-eten

- Voor de avondklassen dien je je aan te melden, via de aanmeldbutton kom je op de pagina waar je je kunt aanmelden en direct ook indien gewenst je eetreservering kunt plaatsen.
- Tijd: Start om 19.30 uur en de inloop met koffie/thee is vanaf 19.00 uur. Als je dat wilt, kun je vooraf om 18.00 uur een voedzame avondmaaltijd mee-eten in de Hofzaal. Onze koks bereiden het eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. De kosten voor een avondmaaltijd bedragen 15 euro.
- Adres: Hofzaal, Wisentweg 12 te Dronten.
- Waardebepaling achteraf: De openbare avondklassen worden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Iona Stichting en het Willy Schilthuis Fonds van de BD-Vereniging. Daarnaast werken we met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept: na afloop kan je je bijdrage contant in de melkbus óf via een QR code waarderen.
 

Over Warmonderhof en de avondklassen 

Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. Warmonderhof vervult een voortrekkers- en voorbeeldrol voor een duurzame toekomst van de Nederlandse landbouw. Het is een boerderij en een school inéén, waar jongeren en volwassenen via opleidingen en trainingen worden opgeleid voor de biologische en biodynamische landbouwsector. 

Avondklas met Duitse BD-er Martin von Mackensen

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door:

Met: