Avondklas van NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra

Printen nog geen beoordelingen

Hoe kun je zelf (beter) inschatten wat voor weer het wordt? Bijvoorbeeld als je een boerenbedrijf runt? En waarom is het zo belangrijk om met klimaatverandering aan de slag te gaan? Gerrit Hiemstra is één van Nederlands’ bekendste meteorologen. In 2022 ontving hij de Machiavelliprijs 2021 omdat hij de klimaatverandering, en de gevolgen daarvan, duidelijk maakt voor een groot publiek. Hij is te gast tijdens de Warmonderhof Avondklas op 13 april in de Hofzaal van Warmonderhof te Dronten. Aanmelden is noodzakelijk, klik op de link hieronder.

Praktische tips weersvoorspelling

De meteoroloog en weerpresentator van het NOS Journaal gaat op praktische wijze in op het weer en het klimaat, onderwerpen die voor veel mensen ongrijpbaar en ingewikkeld zijn. Hiemstra wijst op online informatie die je goed kunt gebruiken bij het inschatten van het weer. Tijdens deze praktische avondklas staat Hiemstra ook uitgebreid stil bij klimaatverandering. Elke kilo broeikasgas die we uitstoten draagt bij aan klimaatverandering. Daarom moeten we er niet alleen over praten, maar vooral er iets aan doen, vindt Hiemstra.

Voor wie? 

Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding, antroposofie en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten.

Praktische informatie

Datum en tijd: Donderdag 13 april 2023, 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Vooraf mee-eten om 18.00 uur. 
Locatie: Hofzaal Warmonderhof, Wisentweg 10-12, Dronten

Aanmelden en mee-eten

Voor de avondklassen dien je je aan te melden. Klik daarvoor op de link hieronder.
Bij de aanmelding kun je aangeven of je vooraf om 18.00 uur een voedzame avondmaaltijd met dessert komt mee-eten in de Hofzaal. De koks bereiden het eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. Via het aanmeldformulier voor de avondklas kun je ook direct je eetreservering plaatsen. De kosten voor een avondmaaltijd bedragen 15 euro. 

Waardebepaling achteraf

Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept.

Avondklas van NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: