Avondklas Zaadteelt in de biologische landbouw

Printen nog geen beoordelingen

Op donderdagavond 9 februari 2023 staat de Warmonderhof Avondklas stil bij het telen en veredelen van biologische zaden. Waarom kies je als boer of tuinder voor een bepaald ras? Wat is het verschil tussen zaadvaste en hybride rassen? En op welke aspecten letten de veredelaars? We staan stil bij de betekenis van robuuste rassen in de biologisch (dynamische) landbouw en gaan met elkaar in gesprek over de bron van ons voeding: het zaad. Tijdens deze Avondklas is veredelaar en onderzoeker Edwin Nuijten onze gast.

Edwin Nuijten

Nuijten werkt onder meer voor De Beersche Hoeve, Stichting Zaadgoed, Kultursaat en Bingenheimer Saatgut. Hij neemt ons mee in de wereld van biologische plantenverdeling, waarbij zowel de ecologische als ethische principes van de biologische landbouw gewaarborgd worden. Welke waardes spelen hierbij een rol? Waarom de keuze voor een bepaald ras? Wat past er bij ons als biologisch-dynamische sector? En welke rol spelen de telers hierin? Ook vertelt Edwin hoe de biologische en biodynamische sector werkt aan andere financieringsmodellen voor de veredeling van biologische rassen en deelt hij resultaten van enkele veredelingsprojecten en rassenproeven.

Aanmelden en mee-eten

Voor de avondklassen dien je je aan te melden. We starten om 19.30 uur. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.00 uur. Je kunt, als je dat wilt, vooraf om 18.00 uur ook een voedzame avondmaaltijd met dessert mee-eten in de Hofzaal. Onze koks bereiden het eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. Via het aanmeldformulier voor de avondklas kun je ook direct je eetreservering plaatsen. De kosten voor een avondmaaltijd bedragen 15 euro. Meld je nu aan via de link hieronder. 

Waardebepaling achteraf

Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding, antroposofie en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept.

Avondklas Zaadteelt in de biologische landbouw

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: