Bejo, Organic, veredelen voor Bio

nog geen beoordelingen
Printen

Bejo is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan dertig landen en het hoofdkantoor in Warmenhuizen.

Meer dan 25 jaar ervaring

In de jaren negentig behoorde Bejo tot de eerste veredelaars die ertoe overgingen om ‘biologisch’ volledig in hun activiteiten te integreren. Bejo gelooft in deze duurzame aanpak voor de lange termijn omdat ze vinden dat we zorgvuldig moeten omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties.

Zowel een conventionele als biologische zaadleverancier zijn, leidt tot prachtige kruisbestuivingen. Aan de ene kant levert de biologische manier van produceren inspiratie en nieuwe ideeën op voor de conventionele manier van produceren. Aan de andere kant bouwt men met de biologische activiteiten verder op de kennis, ervaring en infrastructuur die in de afgelopen eeuw is opgebouwd.

Breeding for organic

Bij Bejo betekent veredelen voor biologische productie dat ze hun brede genetische basis en de nieuwste technologieën inzetten. Veredelen voor biologische productie betekent ook dat ze rassen met een betere weerbaarheid en een hoge opbrengst kunnen ontwikkelen, zaden van hoge kwaliteit kunnen produceren en innovatie kunnen stimuleren. 

Met Breeding for Organic, of eigenlijk: “Veredelen voor Bio” wordt een veredelingsmethode bedoeld waarin geschikte kruisingen al in een zo vroeg mogelijk stadium geselecteerd worden voor het biologische assortiment. De beste kruisingen worden al op het proefveld van de veredelaar geselecteerd en direct op onze biologische proefvelden uitgeprobeerd. Daar worden opnieuw de beste rassen geselecteerd. Op deze manier heeft het biologische programma de ruimst mogelijke keuze en wordt alleen het beste van het beste geselecteerd voor het bio-assortiment.

Bejo verwacht een verdere verduurzaming van de conventionele landbouw, die steeds minder kunstmest en chemische gewasbescherming gebruikt. Zowel de biologische- als de gangbare sector zal zich nog meer richten op de weerbaarheid van rassen en teeltsystemen en dat vraagt een rassenpakket waarin zoveel mogelijk resistenties en toleranties tegen schimmels, bacteriën en insecten gestapeld zijn. Het biologisch assortiment van Bejo breidt continu uit en bevat momenteel ruim 35 gewassen en meer dan 170 rassen.

Op de Biovelddag is Joost Litjens, gewasspecialist, aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Bejo, Organic, veredelen voor Bio

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: