De hemel in ons

Printen nog geen beoordelingen

In onze ziel werken de 7 planetenkwaliteiten en deze uitten zich vooral in onze relatie met elkaar en de wereld. Wat is de kwaliteit van je partner en waarom bots je steeds tegen diezelfde houding aan? Wat roep je zelf op?

Hoe Saturnaal is je buurman? Heb je alleen maar Mercuriale kinderen? Wanneer ben je Manig of zet je vooral Jupiter in?
 
Wil je ontdekken welke kwaliteiten er in jou schuilen en zo je medemens beter leren herkennen en waarderen? Door 6 oefeningen waarmee we de planetentypen karakteriseren bouw je je eigen portfolio op waardoor je erachter komt welke types in jou meer vooropstaan en welke meer op de achtergrond spelen. Naast de typologie gaan we de wereld van de sterren en planeten verkennen en verlevendigen. Wat betekenen ze voor ons en de aarde? Deze driedaagse cursus geeft inzichten in oude vragen over de zon, de maan, planeten, ruimte en tijd.
 

Dit leer je:

Hemeldynamica:

Planetentypologie:

 

De 7 karakteriseringen, planetentypologie-portfolio:

  1. Dynamiek
  2. Afdruk in onze oren en handen
  3. Tekentechniek
  4. Muziek
  5. Spraak en gesprek
  6. Drama
  7. Levenskunst

Docent

 Peter Evers (1967) werkt al ruim dertig jaar als fulltime vrijeschoolleerkracht en momenteel ook als intern begeleider op Rudolf Steiner Educare te Venlo. Zijn interesse voor de Hemelkunde werd toepasbaar toen hij tijdens de euritmielessen op school de retrogradebeweging ontdekte. Hieruit heeft hij zelf zijn dynamische astronomielessen ontwikkeld. Vanuit de beweging leren de cursisten de hemeldynamica ontdekken. Jaarlijks geeft hij les op Atelier voor ouders en opvoeders te Venlo, op het Instituut voor Biografiek en organiseert hij een scholingsdag Hemelkunde voor bovenbouwdocenten. Naast zijn onderwijsactiviteiten stond hij aan de wieg van Stichting Sampsa ter bevorderign van de Antroposofie en deelt hij zijn kennis over verschillen in zijn blog 'Mensenster'.
In zijn lessen maakt hij gebruik van de opgedane kennis bij APT-2000 (Antroposofische Planeten Test-2000)
 

Praktische informatie

Kosten: €475,00
Data: 7 oktober, 28 oktober en 25 november 2023
Tijden: 10:00 uur – 16:00 uur
Locatie:Kraaybeekerhof

De hemel in ons

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: