Filmvertoning van Agroforestry film ‘Bomen op mijn land’

Printen nog geen beoordelingen

Hoe kunnen we agroforestry benutten om deze doelen te bevorderen? Voorlopers op het gebied van agroforestry wijzen de weg in de nieuwe film 'Bomen op mijn land. Tijdens de Biovelddag wordt de film 'Bomen op mijn land' vertoond, deelname is gratis maar aanmelden verplicht. Dat doet je via de aanmeldknop

Het integreren van bomen en struiken in hun bedrijf vormt voor veel agroforestry boeren een bron van inspiratie om natuur en landbouw dichter bij elkaar te brengen. Het samenkomen van deze elementen brengt hun niet alleen voldoening, maar levert ze ook tastbare voordelen die zowel de duurzaamheidprestaties als de economische veerkracht van hun agrarische bedrijf versterken.

Filmmaker Joris van der Kamp ging in opdracht van LNV met zijn camera op pad om pioniers op het gebied van agroforestry in België en Noord-Frankrijk te volgen. Gedurende vier seizoenen documenteerde hij hoe robuuste productieve landbouwsystemen kunnen bijdragen aan het herstel van biodiversiteit, voedselzekerheid en een betere levenskwaliteit. 

De film schetst een levendig portret van deze bijzondere boerenfamilies die elk op hun eigen manier de principes van agroforestry toepassen om zo hun steentje bij te dragen aan de landbouwtransitie. 

Het eerste veld van het formulier is leeg en je kunt er een getal invullen, kom je met meerdere deelnemers, geef dat hier aan. 

Filmvertoning van Agroforestry film ‘Bomen op mijn land’

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: