Gratis excursie biodynamische boerderij Warmonderhof Dronten MEImaand BIJmaand

Printen nog geen beoordelingen

Ontdek biodynamische boerderij Warmonderhof in Dronten en zie hoe zij samen met de Odin imkerij werken aan biodiversiteit op hun boerderij. Loop met de boer over het boerenland, ontmoet de bijen met Odin imker Jos en de hulpimkers, en proef de heerlijke honingsoorten van De Traay.

De excursie duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Via de aanmeldbutton hieronder kun je je bij Odin opgeven voor het bezoeken van deze boerderij. 

Meer over de Odin Meimaand Bijmaand en de excursies naar andere biodynamische boerderijen

Dit jaar laten vijf biologische en biodynamische boeren tijdens gratis bijenexcursies in mei graag aan iedereen zien hoe zij samen met Odin op hun boerderij de biodiversiteit ondersteunen. Bijen en andere insecten zijn van groot belang voor de biodiversiteit en onze voedselvoorziening. De intensivering van de landbouw en het gebruik van chemische middelen zijn belangrijke oorzaken van het verdwijnen van veel insecten. Odin wil juist een vitale, biologische voedselketen en daarbij hoort een rijke biodiversiteit. De Odin imkerij werkt daar samen met haar producenten aan door bijenvolken te verzorgen op boerderijen en door consumenten in contact te brengen met bijen en boeren. Ook organiseert Odin samen met De Traay natuurwaardenonderzoeken waarmee boeren concreet aan de slag kunnen om de biodiversiteit op hun boerderij te versterken.

Ontdek de Odin bijenboeren

“Ik ben heel blij dat we dit jaar bij vijf bijzondere biologische en biodynamische boeren tijdens excursies kunnen laten zien hoe we daar samen werken aan biodiversiteit” zegt Odin imker Jos Willemse. “De boeren nemen ons mee over hun bedrijf en land, en ik laat natuurlijk de Odin bijenvolken zien. Ook erg leuk dat De Traay bij iedere excursie een honingproeverij organiseert waarbij deelnemers zeer diverse honingsoorten kunnen proeven en kopen.”

De excursies vinden plaats op de volgende data:

Alle excursies duren van 14.00 uur tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Odin.nl. Kijk bij activiteiten

Biodiversiteit en natuurwaardenonderzoek

“De Odin imkerij steunt de biodiversiteit niet alleen op deze vijf boerderijen, maar ook op 21 andere locaties” aldus Jos. “Ik hoop dat veel mensen tijdens de Meimaand Bijmaand enthousiast worden over ons werk en donateur worden door Vriend van de Imkerij te worden”.

Odin imker Jos helpt boeren met het verbeteren van de biodiversiteit op hun bedrijf. Maar Odin zorgt samen met De Traay ook voor onderzoek naar de natuurwaarden op de Odin bijenboerderijen. Dit onderzoek levert concrete suggesties op waarmee boeren de biodiversiteit op hun boerderij kunnen verrijken. Vorig jaar is dit onderzoek gehouden bij de biodynamische boerderijen Warmonderhof en Dames en Heren Vos in Flevoland. Zij konden direct aan de slag met de adviezen voor aanplant van voor insecten aantrekkelijke struiken en aanleg van poelen voor de insecten. Vanwege het succes daarvan hadden meerdere boerderijen zich aangemeld voor onderzoek, waaruit drie boerderijen zijn gekozen voor onderzoek dit jaar, namelijk biologisch fruitteeltbedrijf Fruitweelde in Ingen, biodynamisch akkerbouwbedrijf Zonnehorst in Punthorst en biodynamische boerderij Vliervelden bij Almere.

Kortingsactie en sponsoring De Traay
Gedurende de hele Meimaand Bijmaand heeft Odin speciale kortingen op honingproducten van De Traay en verzorgingsproducten van Bee honest cosmetics. En van elk verkocht product van De Traay en Bee honest cosmetics doneert De Traay € 0,10 aan de Odin imkerij. Het gedoneerde geld wordt ingezet voor onderzoek naar de natuurwaarden op de drie eerdergenoemde boerderijen.

Gratis excursie biodynamische boerderij Warmonderhof Dronten MEImaand BIJmaand

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: