Studiedag kringloop en bemesting

Printen nog geen beoordelingen

Op uitnodiging van de BD-Vereniging en Warmonderhof komt 15 december Martin von Mackensen naar Nederland. Martin is sinds 1990 boer op de Dottenfelderhof en sinds 2002 verbonden en verantwoordelijk voor de Landbouwschool Dottenfelderhof, de vakschool voor Duitse BD-boeren. Hij is een veel gevraagd spreker in Duitsland over de achtergronden van de BD-landbouw. Martin kan op een aansprekende manier – met creativiteit en humor – vertellen over zijn visie op biodynamische landbouw vanuit zijn eigen ervaringen, waarnemingen en inzichten. 

Inhoud van de themadag 

Op deze themadag gaat hij dieper in op de kringlopen in landbouw en natuur en op de rol van mest. Door hier met een ‘levende blik’ naar te kijken, krijgen stoffen een andere betekenis en verandert je houding ten aanzien van bemesting.

De bijeenkomst vindt overdag plaats op de Warmonderhof in Dronten en heeft een workshop karakter, met veel ruimte voor vragen en bijdragen.

Doelgroep

De dag is in de eerste plaats bedoeld voor ervaren bioboeren en BD-boeren, maar ook anderen zijn van harte welkom.

Praktische informatie

De bijeenkomst wordt aangeboden vanuit het Willy Schilthuisfonds van de BD-Vereniging. Daarom zijn er geen kosten verbonden aan deelname.Meld je aan bij bureau@bdvereniging.nl Graag vermelden 'Aanmelding Martin' en je naam. 

‘s Avonds verzorgt Martin ook een open lezing binnen het kader van de Warmonderhof Avondklas met als thema: ‘Wat heeft de BD-landbouw de samenleving te bieden?’ Indien gewenst kun je deze ook bijwonen. Er wordt overdag en in de avond gezorgd voor een vertaling.

Studiedag kringloop en bemesting

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door:

Met: