Natuurvoeding in een notendop Zomerweek 2022

Printen nog geen beoordelingen

Zomerweek 2022

In korte tijd de vele kanten van natuurvoeding en de natuurvoedingsleefstijl leren kennen! Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Dat gezondheid óók iets met voeding te maken heeft wordt steeds breder geaccepteerd. Voor iedereen die zijn mening wil scherpen over het populaire thema voeding en wil begrijpen wat gezonde landbouw met gezonde voeding heeft te maken.

6-daagse cursus

Voeding en leefstijl is een groeiend thema voor de moderne mens. Gezond zijn vinden we belangrijk, terwijl door onze hectische levensstijl juist allerlei klachten kunnen ontstaan. Dat gezondheid óók iets met voeding te maken heeft, wordt steeds breder geaccepteerd. Ook wordt dit verband steeds vaker aangetoond: diabetes (type 2) patiënten bijvoorbeeld die door aanpassing van hun voedingsgewoonten en leefstijl hun medicatie drastisch kunnen afbouwen.

Kennis over en ervaring met gezonde voeding is er nog weinig. De kennis die wordt opgebouwd naar aanleiding van de onderzoeken, toont grote gelijkenis met natuurvoeding en natuurvoedingsleefstijl. In deze 6- daagse cursus, die ook een eerste kennismaking kan zijn met de opleiding Natuurvoedingskundige, wordt een intensieve en brede kennismaking geboden met natuurvoeding en de natuurvoedingsleefstijl. In de cursus komen antwoorden langs op de volgende vragen:

Voor wie?

Iedereen die zijn of haar kennis op het gebied van (natuur)voeding wil uitbreiden of die zich wil oriënteren op de driejarige deeltijdopleiding tot Natuurvoedingskundige
Iedereen die een start wil gaan maken met een gezonder voedingspatroon en dit wil doen door te kiezen voor gewoon, lekker eten in plaats van het zoveelste dieet die je toch niet volhoudt
Kritische denkers die liever zelf hun mening formuleren dan de voedingsindustrie napraten
Koks die zich willen verdiepen in natuurvoeding en het brede scala aan natuurproducten
Mensen met een passie voor lekker en gezond eten en die willen weten waarom natuurvoeding een LEVENsmiddel is
Therapeuten die zich willen bijscholen op het gebied van natuurvoeding

Doel

Meer te weten komen over voeding en natuurvoeding, zodat je de nieuwe kennis kunt toepassen binnen je beroep of met vernieuwde inzichten met voeding kunt omgaan in je privéleven.

Inhoud cursus: Wat leer je?

 

Docenten

De cursusdagen worden verzorgd door docenten die (deels) ook in de 3-jarige opleiding tot Natuurvoedingskundige les geven. Alle docenten hebben een rijke ervaring “in het veld”: naast hun docentschap zijn het ondernemers met passie voor hun vakgebied.

Praktische informatie

Cursusdata: 4 t/m 9 juli 2022
Cursustijden: 09:30 tot 17:00 uur
Kosten: €745,00 inclusief biologische koffie, thee en lunch.
Startdatum:04-07-2022
Einddatum:09-07-2022
Locatie:Kraaybeekerhof

Het lesprogramma en suggesties voor B&B's om in de buurt te overnachten, vind je op de site van Kraaybeekerhof via de aanmeldbutton voor deze cursus. 

3 werkdagen voor de eerste cursusdag wordt bepaald of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten. De cursus start als er 8 aanmeldingen zijn. Maximaal 16 deelnemers zodat eventuele maatregelen gehandhaafd kunnen worden.

Natuurvoeding in een notendop Zomerweek 2022

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: