Veldexcursie proefveld Neutkens

Printen nog geen beoordelingen

Op een 0,5 ha zijn 164 verschillende velden gezaaid met weidemengsels met klavers en kruiden, groenbemesters, natuurmengsels, akkerranden etc. Dit biedt veel inspiratie om de biodiversiteit op uw bedrijf te vergroten.

Verschillende mengsels, soorten en rassen worden getoond zoals cichorei (voor weides), rietzwenkgras, kropaar, zomerwikke, klavers, bladraap en phacelia. Daarnaast ook (relatief) onbekendere soorten zoals struisgras, festulolium, roodzwenkgras, microklaver, wondklaver en basterdklaver. Uiteraard worden de meest gebruikte groenbemester- en grasmengsels getoond. Meerjarige natuurmengsels zijn vorig najaar gezaaid waardoor ze dit jaar al bloeien. De Optima bloemenmengsels zijn speciaal samengesteld met inheemse soorten en zaden.

 

De bezichtiging van de proeftuin is op woensdag 21 juli en woensdag 25 augustus. Onze specialisten zijn aanwezig voor toelichting gericht op uw specifieke interesse. Zaadhandel Neutkens hoopt hiermee u een leerzame dag aan te bieden en u te stimuleren en inspireren om de biodiversiteit op uw bedrijf te vergroten. Tijdens de open dagen kunt u tevens het bedrijf met magazijn bezichtigen. We heten u van harte welkom.

 

  

Op de excursievelden vragen wij bezoekers de volgende richtlijnen te volgen:

Veldexcursie proefveld Neutkens

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: