Studiedag Kruiden in de herfst en winter

Printen nog geen beoordelingen

Het vervolg op de cursus ‘Leven met kruiden’ gaat in op wat de natuur ons in het najaar te bieden heeft.

Deze verdiepende studiedag staat in het teken van het behandelen van kwaaltjes en ongemakken die in de winter voorkomen. De zonnekracht die de plant gedurende de zomer heeft verzameld, gaat in de herfst richting de vruchten, zaden en wortels van de plant. Deze zonnekracht kunnen we oogsten en gebruiken.

Onderwerpen die aan bod komen: welke thee is geschikt voor iemand met verkoudheid? En welke thee zet je in bij griep? Hoe kun je keelklachten verhelpen met kruiden? Wat doe je bij winterhanden en -voeten? Hoe maak je stramme gewrichten soepeler? Deze dag ga je de diepte in met kruiden voor de herfst en winter.

Tussen de middag is er een heerlijke biologische lunch (vegetarisch).

Na deze dag weet je

Wat ga je maken?

Voor wie?

Deze dag is mede tot stand gekomen door het enthousiasme van de deelnemers van de 'Leven met kruiden'-cursus van de Kraaybeekerhof Academie. De cursus is echter geschikt voor iedereen die op zoek is naar verdieping met kruiden en elders ervaring heeft opgedaan. Mail of bel ons gerust als je een vraag hebt.

Docent

Monica Harmsen is Natuurgeneeskundig therapeut met haar eigen praktijk in Zeist. Ze is daarnaast docent voeding op een opleiding voor Natuurgeneeskunde. Met haar enthousiasme, ervaring en kennis geeft ze gepassioneerd les over de geneeskracht van kruiden.

Praktische informatie

Kosten: €149,00 (inclusief biologische & vegetarische lunch)

Datum: 6 oktober 2022

Tijden: 10:30 – 16:15 uur

Locatie:Kraaybeekerhof

Studiedag Kruiden in de herfst en winter

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: