Training Duurzaam Bodembeheer

Printen nog geen beoordelingen

Leg je eigen boerenbedrijf in drie dagen langs de meetlat van duurzaam bodembeheer en verwerf de kennis die nodig is om te dealen met de veranderingen waar de landbouw momenteel middenin zit. Volg deze driedaagse training op Warmonderhof in Dronten. De training behandelt onderwerpen als bodemstructuur, bewortelingsintensiteit, waterberging en mechanisatie, in het bijzonder NKG/Niet kerende grondbewerking. Welke aspecten van natuurinclusieve landbouw en van regeneratieve landbouw kunnen in de bedrijfsvoering worden ingepast? 

Deze training is los te volgen of als follow-up van de themadag Duurzaam Bodembeheer. De training gaat dieper en individueler in op de onderwerpen die ook in de themadag aan bod kwamen: structuur, bewortelingsintensiteit, waterberging en mechanisatie, in het bijzonder NKG/Niet kerende grondbewerking. Gedurende de dag is er ruimte om eigen ontwikkelingsvragen te stellen en te bespreken. De volgende onderdelen worden in de training uitgelicht en toegevoegd. 

Over de trainer: 

Ruud Hendriks is docent bodemvruchtbaarheid en practor Kringlooplandbouw bij Aeres MBO. Inmiddels heeft hij vele jaren ervaring met biodynamische landbouw zowel vanuit de visie als vanuit de praktijk.

Praktische informatie: 

Aanmelden: via de button hieronder, je wordt doorgeschakeld naar het aanmeldsysteem van Aeres Training Centre

Data: Vrijdagen 21 oktober, 11 en 25 november 
Tijden: 10.30 – 16.30 uur (inclusief lunch), de inloop is vanaf 10.00 uur
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12, Dronten
Maximum aantal deelnemers: 15 (op volgorde van inschrijving)
Trainer: Ruud Hendriks. 
Cursusleider/inhoudelijke vragen: Ruud Hendriks r.hendriks@aeres.nl 0651298047

 

Training Duurzaam Bodembeheer

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door:

Met: