Training Werken met aandacht

Printen nog geen beoordelingen

Wat doet werken met aandacht voor de kwaliteit van je agrarische werk? Oefen hoe je je eigen aandacht in het werk kunt waarnemen en kunt sturen.

Inhoud van de training 

Hoe kun je meer rust en plezier in je werk krijgen? Wanneer kun je overgaan op de automatische piloot en onder het werk praten, luisteren, zingen, etc? Hoe begeleid je je medewerkers om het werken met aandacht te verbeteren? Hoe kun je afleidingen uitschakelen? Of hoe kun je na een afleiding de aandacht weer soepel terugpakken? 

Aandacht kun je openen en sluiten. Je krijgt een checklijst met valkuilen en Joke werkt met humorvolle oefeningen en uitwisseling; binnen en zo mogelijk buiten. De trainingsdagen zijn een ontdekkingstocht met praktische oefeningen over hoe jij aandacht gebruikt in je dagelijkse werk en waar je dit wilt verbeteren. Je leert aandacht kennen als een verbinding tussen jezelf en je werk. Langs deze verbinding kan in beide richtingen informatie stromen. Je kunt waarnemen hoe het is met je grond, gewas, dier. En je kunt informatie meegeven tijdens de verzorging. Elke trainingsdag bouwt verder op de vorige dag.

Het programma is vergelijkbaar met wat studenten op Warmonderhof in hun lesprogramma kregen. De doelgroep van de training zijn boeren en medewerkers die praktisch werken op een agrarisch bedrijf. 

Over de trainer

Joke Bloksma gaf jarenland 'Werken met aandacht' als vak aan studenten van Warmonderhof. Nu ze met pensioen is, blijft Joke Bloksma haar kennis doorgeven aan boeren en agrarisch medewerkers.

Praktische informatie

Inloop een halfuur voor aanvang
Data: Zaterdag 11 februari en vrijdagen 24 februari en 10 maart 
Tijden: 10.30 – 16.30 uur (inclusief lunch)
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12, Dronten

Trainer: Joke Bloksma
Inhoudelijke vragen: Joke Bloksma, j.bloksma@planet.nl , 0513-437401
Maximum aantal deelnemers: 15 (volgorde op datum van aanmelding)
(Vragen over) inschrijven? Bezoek: 'kosten en inschrijven' op de site van Warmonderhof. 
Deze themadag + twee trainingsdagen worden nieuw gegeven in 2023 en vallen daarmee onder een gesubsidieerd traject van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Ze kunnen daardoor heel goedkoop worden aangeboden. Trainingen die al een keer in dit gesubsidieerde traject zijn aangeboden, worden een tweede keer tegen marktconforme prijzen aangeboden

Training Werken met aandacht

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: