Vanuit het niets melkveehouder worden: waar een wil is, is een weg

Printen nog geen beoordelingen

Donderdag 11 januari – Avondklas met Joris van Os **Vanuit het niets melkveehouder worden: waar een wil is, is een weg **

DRONTEN - In tien jaar tijd hebben oud-Warmonderhofstudent Joris van Os en zijn vrouw Friederike Velmans het reguliere melkveebedrijf Hof Bergesch in Duitsland opgebouwd tot een gemengd biologisch bedrijf. Een droom die tot werkelijkheid is gemaakt: door een weloverwogen plan te combineren me honderd procent inzet. Tijdens deze avondklas vertelt Joris over hun zoektocht en de ontwikkeling van Hof Bergesch.

Na zijn afstuderen in 2005 wist oud-Warmonderhof student Joris van Os één ding heel zeker: ik word boer. Samen met zijn vrouw Friederike streek hij neer in Westerkappeln (DE) waar zij een regulier melkveebedrijf konden overnemen. “Als kleine jongen droomde ik van een biologische boerderij met koeien in Frankrijk. Als grote jongen melk ik samen met mijn vrouw Friederike boven op een bult in Westerkappeln vijfenzeventig koeien op ruim honderd hectare”, aldus Joris van Os.

Vanuit het niets melkveehouder worden: waar een wil is, is een weg

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door:

Met: