Webinar 'Biologisch Ondernemen: RVO helpt u op weg'

Printen nog geen beoordelingen

Wil je omschakelen naar biologische landbouw? RVO helpt je hierin graag op weg met de digitale wegwijzer Biologisch Ondernemen. Dit is een loket waar agrarische ondernemers met vragen terecht kunnen over bijvoorbeeld ondersteunende financiële regelingen en een overzicht waar je meer informatie kunt vinden over omschakeling zoals certificering, (online) leeraanbod over biologische landbouw en omschakeling en wetenschappelijke achtergrondkennis en publicaties over biologisch. Vragen kunnen er ook gesteld worden aan RVO.

Biologische landbouw kan in Nederland een belangrijke rol spelen in de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige landbouw. Daarom wil de overheid dat we in 2030 veel meer biologisch voedsel produceren en eten. Kennis is belangrijk als het gaat om boeren en andere ondernemers die willen omschakelen, maar met allerlei vragen rondlopen. De Wegwijzer Biologisch Ondernemen is dan ook één van de vele acties uit het Actieplan Groei van biologische productie en consumptie. Met dit actieplan sturen we op een versnelling van de groei van het biologische landbouwareaal naar 15% in 2030.

Tijdens dit webinar in de Biokennisweek op dinsdag 16 januari van 12.30 tot 13.00 uur op het Biokennisweekplatform vertelt RVO samen met de partijen achter de wegwijzer: Bionext, Skal en BioAcademy graag wat ze kunnen betekenen bij het omschakelen naar biologisch. Omschakelende boer Ard van Wees vertelt in het webinar over de vragen die hij heeft en waar hij tijdens zijn oriëntatie behoefte aan heeft. Heb je nog geen tickets voor de Biokennisweek? Kies het ticket dat bij jou past. Met je ticket kun je de webinars ook terug kijken. 

 

Webinar 'Biologisch Ondernemen: RVO helpt u op weg'

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: