Biowinkelvereniging publiceert handboek voor Skal winkelcertificering

Vanaf vandaag is het kwaliteitshandboek voor Skal winkelcertificering beschikbaar voor leden van de BioWinkelvereniging. Sinds januari 2021 hebben ook verkooppunten van biologische producten een certificatieplicht. De BioWinkelvereniging wil met het handboek winkeliers ondersteunen bij het certificeringsproces.

Roosmarijn Saat, voorzitter van de Biowinkelvereniging: "Voor winkeliers is de certificatieplicht nieuw. Daarom hebben wij in samenwerking met Skal een kwaliteitshandboek opgesteld waarin de meest up-to-date vereisten voor het certificeringsproces staan omschreven. Wij zijn blij dat we nu de eerste officiële versie van het kwaliteitshandboek digitaal kunnen overhandigen aan onze leden."

De afgelopen maanden heeft de Biowinkelvereniging samen met Skal Biocontrole kritisch gekeken naar wat er redelijkerwijs gevraagd kan worden van de ondernemer. Daisy Alsemgeest, verenigingsmanager van de Biowinkelvereniging: "Wij blijven in gesprek met onze leden en de medewerkers en inspecteurs van Skal om de administratieve last te kunnen verminderen. Ook de wederzijdse praktijkervaring zal inzichten geven waarop we kunnen anticiperen."

Winkelcertificering
De certificatieplicht voor winkels komt voort uit de EU-regels voor biologisch. De certificatieplicht geldt voor het hoofdkantoor, alle distributiecentra van de winkelketen én voor de verkooppunten die handelingen met biologische producten uitvoeren. Handelingen zijn bijvoorbeeld: snijden en verpakken, afbakken, combineren van losse producten en onverpakte verkoop.

Handboek ontvangen?
Het kwaliteitshandboek is beschikbaar voor leden van de BioWinkelvereniging. Het handboek geeft een heldere steun in het proces van certificering. Interesse en/of de laatste versie ontvangen? Stuur een bericht naar info@biowinkelvereniging.nl. Voor informatie over lidmaatschap kunt u terecht op: www.biowinkelvereniging.nl