De Groene Weg start met biologische rundvleesketen

"Wist je dat in Nederland maar 10% van de biologisch geboren vaars- en stierkalfjes, ook biologisch mogen opgroeien? De andere vaars- en stierkalfjes gaan in de meeste gevallen naar de niet-biologische kalfs-/rundvleessector," vertelt Allard Bakker, directeur van BioAcademy partner De Groene Weg.

"Bij De Groene Weg vinden wij dat dat beter kan! Daarom zijn wij vorig jaar gestart met de ontwikkeling van een keten voor biologisch rundvlees uit Nederland. Vol trots kan ik nu vertellen dat op 19 september 2022 het eerste contract met twee Groningse biologische boeren is getekend. Vanaf nu zal een deel van de kalveren van melkveehouder Erik van der Velde op biologische wijze opgroeien bij vleesveehouder Gert-Jan Stoeten, zo’n 7 kilometer verderop. Hier worden ze onder andere geweid op Groningse natuurgebieden waar Gert-Jan de beheerder van is. Over anderhalf jaar verwachten wij de eerste rundvleesproducten van deze Groningse boeren aan te kunnen bieden in de slagerijen en de webshop van De Groene Weg.

Op de foto zie je boer Erik en boer Gert-Jan, de pioniers die samen met ons dit avontuur aan gaan. Op de website van De Groene Weg lees je een leuk interview met deze twee Groningse ondernemers en als je ook geïnteresseerd bent om je aan te sluiten, kun je bij Groene Weg-collega Daan Tomesen, die een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van deze samenwerking, meer informatie krijgen."