Veel improvisatievermogen bij organisatie, standhouders en bezoekers van stormachtige Biovelddag 2023!

De BioVelddag 2023 op woensdag 5 juli gaan we niet snel vergeten. De snel ontwikkelende zomerstorm Poly maakte dat we met elkaar snel moesten schakelen in het bijstellen van het programma, verplaatsen van de ochtendprogramma;'s, het uitruimen van de schuren als nieuwe accomodaties voor het middagprogramma, het verplaatsen van de veldpresentaties naar het erf en uiteindelijk het opschuiven van de aanvangstijd van het middagprogramma. Het maakte ook de organisatie stormachtig!

Verschillende media hebben ons gelukkig geholpen de bezoekers hierover snel te informeren. We zijn heel blij dat de BioVelddag2023, met ieders inzet en improvisatievermogen, op de best mogelijke manier, toch nog door kon gaan. Met een resultaat van circa 350 bezoekers aan de BioVelddag en circa 100 bezoekers eerder die ochtend in de ochtendprogramma’s, kijken we gelukkig wél terug op een goede BioVelddag 2023! 

Voor (melk) veehouders was er dit jaar voor het eerst een eigen programma met door Agrifirm georganiseerde lezingen bij WUR-PPO in Lelystad in de ochtend en in de middag in Dronten demonstraties van een compostkeermachine en messenbalk, verzorgd door een samenwerking tussen Warmonderhof en Aeres Farms. In de ochtend was er ook een lezing van de Duitse marktanalist Hans-Christoph Behr en een workshop over het biologisch risicobeheersplan voor landbouwadviseurs- en voorlichters. Aanvullend hebben ca. 350 bezoekers elkaar in de namiddag kunnen ontmoeten op de Proeftuin voor Agroecologie en Technologie in Lelystad om nog zoveel als mogelijk was te kunnen zien en leren over mechanische onkruidbestrijding, mengteelten, strokenteelt, graslandbeheer, robotisering, vercompostering, groenbemesters en grondbewerking. In het zonnetje van de stilte na de storm lieten de bezoekers zich de BioFriet & Co goed smaken: Alle ingekochte porties friet en hamburgers raakten uitverkocht! 

Hieronder een aantal media-impressies en fotoreportages die zijn gemaakt op deze editie van de Biovelddag:  

Veel van de op de velddag gepresenteerde innovaties én meer kun je jaarrond terugvinden op de biovelddag-site bij BioAcademy: Een handig overzicht van de presentaties, bedrijven, innovaties en workshops op biovelddagen.nl  

Kijk hier de registratie van Omroep Flevoland