Begeleiding in vogelvlucht

Printen nog geen beoordelingen

Het leven van alledag is hectisch. Mensen dreigen vast te lopen. Prestatiedruk leidt tot spanning en stress. Burn-out is aan de orde van de dag. Onderzoek wijst uit dat de natuur en in beweging zijn een heilzame werking hebben. Leer op welke manier jij natuur kunt inzetten bij jouw werk en in begeleiding van anderen.

Leeraanbieder Kraaybeekerhof Academie biedt ruim 40 jaar opleidingen en cursussen aan over gezond leven. De Academie is onderdeel van het landgoed Kraaybeekerhof, waar men werkt op basis van de biologisch-dynamische principes die hun wortels vinden in de antroposofie. 'Begeleiding in vogelvlucht' geeft een inkijkje in wat er allemaal komt kijken bij het coachen en begeleiden van mensen in natuur en tuin. We maken dankbaar gebruik van het landgoed bij het uitwerken van opdrachten.

De natuur als sleutel

In vogelvlucht leer je de verschillende kanten van het begeleiden en coachen in de buitenlucht kennen. Tijdens de vier cursusdagen besteden we aandacht aan jouw ontwikkeling als mens en jouw voedingsbodem. We kijken naar het verschil tussen waarnemen en interpreteren en naar de invloed van het jaargetijden op het gemoed van de mens.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten over hoe je natuur in kunt zetten bij het begeleiden en coachen van mensen. Ze vormt een afgerond geheel en kan ook gevolgd worden ter oriëntatie op de Kraaybeekerhof deeltijdopleiding Natuur in Begeleiding.

Docenten en programma

Leonie Joosting Bunk, studieleider en psychosociaal begeleider
Dave Hardy, tuinder en begeleider op de Kraaybeekerhof
Ger van der Ven, docent biologie en fenomenoloog
Rosalind Veltman, kunstzinnig begeleider, gespecialiseerd in het jaarverloop

Programma volgt binnenkort

Praktische informatie

Cursusdata: 14 & 21 mei, 11 & 25 juni 2022
Cursustijden: 10:00 – 16:00 uur
Kosten: €695,00
inclusief biologische koffie, thee en lunch.
Startdatum: 14-05-2022
Einddatum: 25-06-2022
Cursusl
ocatie: Kraaybeekerhof

Begeleiding in vogelvlucht

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: