Leven met kruiden | Hormonen

Printen nog geen beoordelingen

Inzicht in het verlichten van hormonale klachten met kruiden.

Kraaybeekerhof biedt door het jaar heen Leven met Kruiden themadagen aan. Elke themadag speelt zich af rondom de kruiden die op dat moment in de tuin van Kraaybeekerhof groeien. Deze thema dag staat in het teken van hormonen. Hormonen hebben een belangrijke taak in ons lichaam. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we het signaal krijgen dat we trek hebben, of dat we genoeg gegeten hebben. Een ander hormonaal effect is het vechten, vluchten of bevriezen als reactie op dreigend gevaar.

Het effect van hormonen is vooral bekend bij de vrouw als zij haar maandelijkse eisprong en menstruatie heeft. Deze maandelijkse cyclus gaat bij veel vrouwen gepaard met ongemakken. Humeurigheid, neerslachtigheid, specifieke eetbuien, acné, opgeblazen gevoel en een gespannen gevoel zijn enkele voorbeelden. Tijdens de menstruatie kan er sprake zijn van pijn, krampen, veel bloedverlies of juist weinig tot geen bloedverlies. Kruiden kunnen een ondersteunende rol vervullen in het verlichten van de ongemakken.

Inhoud van de dag

Tijdens de workshop zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

Voor wie?

Voor iedereen die kampt met de fysieke en emotionele ongemakken van de maandcyclus bij haarzelf of in haar/zijn omgeving en steun wil bieden in deze periode.

Docent

Monica Harmsen is natuurgeneeskundig therapeut met haar eigen praktijk in Zeist. Zij geeft haar cliënten inzicht in de rol van voeding in het proces van ziek worden en in de weg naar beter worden. Om het beter worden te ondersteunen zet zij ook massages, Bach bloesems en kruiden in. In haar officina creëert ze haar eigen theerecepten voor een specifieke gezondmakende werking en maakt ze verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten waaronder oliën, boters, kruiden en essentiële oliën.

Praktische informatie

Datum en tijd: Vrijdag 3 november 2023, 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Kraaybeekerhof Driebergen Inclusief biologische en vegetarische lunch

Leven met kruiden | Hormonen

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: