Inspiratiedag BioAcademy

Printen 4 beoordelingen

Op 10 april 2024 heet BioAcademy je van harte welkom op haar jaarlijkse Inspiratiedag. Een jaarlijkse bijeenkomst voor BioAcademy partners, relaties, leden van BioNederland, Biohuis en Biowinkelvereniging, geïnteresseerden en andere belangstellenden. Het doel is ontmoeting, kennis delen, met elkaar verbinden en samen werken aan een krachtige biologische sector.

Het thema is:

Werken aan Bio Verbanden! 

Download hier de uitnodiging

Hoofdspreker is Jan Plagge, President IFOAM Organics Europe en President van Bioland. Bioloand is een Duitse organisatie die succesvol korte voedselketens heeft neergezet die de locale consumptie en productie stimuleren. Jan Plagge zal ons vanuit de ervaringen bij Bioland inspireren hoe we de biologische keten van boeren, handelaren, verwerkers en retail verder kunnen verbinden en versterken om meer waarde toe te voegen aan onze bioproducten. Daarnaast is er een unieke gelegenheid om (mede)BioAcademy partners te leren kennen, te netwerken en organiseren we vooraf inhoudelijke werksessies voor specifieke doelgroepen onder de deelnemende bezoekers. Uiteraard is een gezamenlijke maaltijd verzorgd door Antropia Cultuur- en Congrescentrum ook onderdeel van het programma!

Programma

Ontmoeting, speed-dates & diner in het restaurant: 

 • 16.45 uur: Inloop met koffie en thee
 • 17.00 uur: Welkom met speeddate-sessies door Geertje Schlaman namens de BioAcademy kwaliteitsgroep
 • 17.15 uur: Start met twee speeddate-sessies om specifiek te netwerken met mede-deelnemers
 • 17.30 uur: Gezamenlijk diner en ontmoeting in de Iona zaal


Centrale vragen: 

Wat zijn de succesfactoren van Bioland? Wat is de rol van Bioland bij de afzet en het vermarkten van producten? Wat kan Nederland hiervan leren?

Hoe kunnen we in Nederland in de keten de krachten beter bundelen? Welke stappen kunnen we zetten?

 • 19.00 uur: Welkom door Edith Lammerts van Bueren, voorzitter bestuur BioAcademy 
 • 19.15 uur: Presentatie Jan Plagge, IFOAM/Bioland, online 
 • 20.00 uur: Jan Plagge in gesprek met panelleden die actief zijn in de Nederlandse keten op het gebied van dierlijke en plantaardige producten:
 • Allard Bakker, De Groene Weg 
 • Jan Groen, Green Organics 
 • Harrie Janssen, EKO Keurmerk, Natuurweide 

Ieder panellid reageert vanuit de eigen achtergrond op de bijdrage van Jan Plagge

Panelleden stellen vragen vanuit eigen achtergrond aan Jan Plagge

 • 20.30 uur: Plenair gesprek en vragen van deelnemers 
 • 21.00 uur: Afsluiting met koffie / toetje 

Praktische informatie

Datum en tijd: 10 april 2024, 15.45 - 21.30 uur
Locatie: Antropia Cultuur- en congrescentrum, Hoofdlaan 8 in Driebergen-Rijsenberg.
Trein: Direct naast het NS Station Driebergen – Rijsenberg
Auto: Qpark P+R. Navigatie: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13, 3972 KA Driebergen-Rijsenburg. Het is een paar honderd meter lopen naar het hoofdgebouw van Antropia.

Kosten en aanmelden

Er zijn drie verschillende situaties

 • Voor medewerkers van BioAcademy partners is deelname aan de Kennis & Inspiratiedag gratis. Alle partners hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen per mail.
 • Medewerkers van bedrijven die lid zijn van Biowinkelvereniging, BioHuis of BioNederland, kunnen met korting deelnemen en betalen € 65,- + BTW p.p. i.p.v. € 80,- + BTW p.p. Je kunt je aanmelden via de deelnameknop hieronder en op het deelnameformulier bij de couponcode je kortingscode invullen die je van je verenigingsmanager hebt ontvangen. Je ontvangt direct de factuur. Heb je nog vragen over de kortingscode voor leden, mail dan secretariaat@bioacademy.nl
 • Alle andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom! Je deelnamekosten zijn € 80,- + BTW p.p. Je kunt je aanmelden via de deelnameknop hieronder en hoeft geen code te gebruiken.

In het geval je nog geen bioacademy-account hebt, kun je deze snel aanmaken en weer opnieuw gebruiken als je via BioAcademy deelneemt aan het volgen van een cursus, (online) training etc.

Wil je met meerdere personen deelnemen? Vul dan opnieuw de aanmelding in met het emailadres van de betreffende persoon.

Inspiratiedag BioAcademy

Printen 4 beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: