Etikettering en claims voor biologische producten

Printen nog geen beoordelingen

Als handelaar of verwerker van biologische producten ben je verantwoordelijk voor de teksten op het etiket en andere commerciële uitingen, zoals een website of advertentie. Hoe zorg je ervoor dat je compliant bent aan Europese wetgeving?

En hoe vertaal je die wettelijke regels naar een voor de consument aantrekkelijk en begrijpelijk etiket? In deze training komen onderwerpen als misleiding, benaming, ingrediëntendeclaratie, oorsprongsvermelding en voedingswaarde aan bod. Middels praktijkvoorbeelden en door zelf aan de slag te gaan, ben je na de training in staat om zelf een etiket op te stellen of te valideren aan de hand van Verordeningen (EU) nr. 1169/2011 en nr. 2018/848. Ook komen claims aan bod, leer je met welke autoriteiten je te maken krijgt en geven we antwoord op de vraag “Welke claims mogen niet, maar – nog belangrijker – wat is wél mogelijk op mijn product?”.

Voor wie?

Deze training is speciaal ontworpen voor bedrijven die biologische producten verhandelen of verwerken. Ben je betrokken bij de ontwikkeling van het etiket of communicatie uitingen, dan is deze training geschikt voor jou.

Onderwerpen

De 3-daagse training bestaat uit 2 delen: een e-learning en een klassikale training. Voorafgaand aan het klassikale deel volg je de e-learning Label je slim. Hierin komen de regels waar een etiket aan moet voldoen aan bod en waar je deze in wetgeving kunt vinden.

Vervolgens leer je deze regels tijdens de klassikale bijeenkomst toe te passen op jouw producten en gaan we verder in op het onderwerp communicatie. De focus ligt hierbij op onderwerpen die specifiek voor biologische producten relevant zijn, zoals keurmerken, duurzaamheid en gezondheid.

Iedere deelnemer wordt verzocht één of meerdere voorbeeldproducten mee te nemen.

Doel

Praktische informatie

Datum, tijd en locatie: 

Online:
8 december 2022, 13:00 uur                                                                                                                                                                                                                                                                    
Klassiskaal:
19 december 13:00 uur, locatie Bunnik
13 april 2023 13:00, locatie Bunnik
 

Kosten:

Deelname aan deze workshop bedraagt € 349,- euro, BioNederland leden ontvangen een korting. 

Etikettering en claims voor biologische producten

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: