Etikettering van voedingsmiddelen

Regulierenring 16a
3981 LB Bunnik
€ 525,00 nog geen beoordelingen
Printen

Als producent, inkoper of retailorganisatie ben je verantwoordelijk voor de teksten op het etiket en andere commerciële uitingen, zoals een website of advertentie. Hoe zorg je ervoor dat je compliant bent aan Europese en nationale wetgeving? En hoe vertaal je die wettelijke regels naar een voor de consument aantrekkelijk en begrijpelijk etiket?

Om die vragen te kunnen beantwoorden volg je voorafgaand aan deze klassikale training de e-learning module ‘Op zoek in wetgeving’. Zo zorg je ervoor dat je basiskennis bij de start van de training op hetzelfde niveau is als dat van de andere deelnemers.

Tijdens de klassikale training wisselen we theoretische kennis en achtergronden af met praktische oefeningen, zodat je na de training weet hoe de wetgeving in elkaar zit, welke wetten voor jou van toepassing zijn en je zeker weet dat je alle relevante wetgeving hebt geraadpleegd. Naast alle verplichte onderdelen in wetgeving (zoals benaming, ingrediënten, allergenen, KWID, voedingswaarde, houdbaarheid en bewaaradvies) komen ook diverse interpretaties en stakeholders, zoals de NVWA, brancheorganisaties, retailers en consumentenorganisaties aan bod. Hoe wordt er door de verschillende partijen naar jouw etiket gekeken en hoe zorg je dat jouw etiket voldoet aan ieders regels?

Middels vele praktijkvoorbeelden en door zelf aan de slag te gaan, ben je in staat om zelf een wettelijk correct etiket op te stellen of te valideren aan de hand van Europese en nationale wetgeving.

Deze training bestaat uit een e-learning module ‘Op zoek in wetgeving’ en een klassikale training van een dag, inclusief lunch. Iedere cursist ontvangt na afloop van de training een certificaat van deelname.

Voor wie?

Voor iedereen die betrokken is bij het etiketteringsproces van voedingsmiddelen, zoals etiketteringsspecialisten, labelaars, specificatiebeheerders, kwaliteitsmedewerkers, ontwerpers en marketeers.

Onderwerpen

De training is interactief en praktisch opgezet. Voorafgaand aan de training kunnen specifieke vragen ingestuurd worden. De trainer zal deze input tijdens de training zoveel mogelijk aan bod laten komen. Tijdens diverse praktische opdrachten wordt de wetgeving door de deelnemers via internet geraadpleegd en geleerd hoe deze wetgeving toegepast moet worden in praktijk.

Doel

Na deze training ben je bekend met:

Overig aanbod

Naast deze cursus kun je bij ons ook andere trainingen volgen binnen het onderwerp etikettering, namelijk:

Etikettering van voedingsmiddelen

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: