Coaching bij verander- en ontwikkelingstrajecten

Printen nog geen beoordelingen

Hoe haal ik voldoening uit mijn bedrijf, welke bedrijfsvoering past daarbij, waar sta ik nu met mijn bedrijf, wat is mijn lange termijnplan, wat heb ik daarvoor nodig?Hoe leef ik mijn diepste verlangens?’ Herken je dit soort vragen en ben je op zoek naar antwoorden? Soms weet je het nog even niet. Een duwtje in de rug, of gewoon een schop onder je kont, kan daarbij helpen.

Ik help je graag

Als JustRootz, 'Growing by natural spirit' help ik jou vanuit een coachende rol bij het vinden van antwoorden op vragen waar je op dit moment mee rondloopt. Antwoorden op vragen die belangrijk voor jou zijn om de door jou zo gewenste verandering in te zetten. Om te doen wat belangrijk is voor jou!

Voor wie

JustRootz richt zich op de biologische (dynamische) keten en partijen die zich daartoe aangetrokken voelen. Het zijn de mensen en hun bedrijven die het doen, van boer tot afnemer en alles daartussenin. De biologische markt is als een levend organisme met verschillende organen, ketenpartijen en hun aandachtsgebieden. Energie, vitaliteit, communicatie en samenwerking zijn nodig om het systeem optimaal te kunnen laten functioneren. Het spreken van elkaars taal is een minimum voorwaarde om elkaar te begrijpen. Coaching kan daar bij helpen.

Wat is coaching

Een coach begeleidt anderen bij hun ontwikkeling en groei. Dat kan zowel op het werk zijn, als privé. Kenmerk van coaching is, dat de coach niet gaat vertellen hoe de ander iets beter kan doen, niet adviseert en zelfs niet meedenkt over de vraag of het dilemma van de coachee. Sterker nog, een goede coach gaat ervan uit dat hij of zij helemaal geen antwoord zal hebben op de vraag die de coachee stelt. En ook geen oplossing weet voor het probleem. De coach is blanco.

Wat de coach wel weet, is het vaststaande gegeven dat alle antwoorden en oplossingen in de coachee zelf verborgen zitten. Op een onbewust niveau. En dat het de taak van de coach is, om dat wat onbewust is, bewust te maken. Zodat de coachee uiteindelijk zicht krijgt op zijn eigen wijsheid.

En hoe doet de coach dat?

Door goed te luisteren naar het verhaal van de coachee, en veel vragen stellen. Open vragen. Door een veilige ruimte te creëren, waarin alles wat gezien en gevoeld wil worden, een plek kan krijgen. Door alert te zijn, wanneer de coachee onbewust van een inzicht of gevoel wegloopt. Want alleen door eerlijk naar je eigen gedachten, gevoelens en emoties te kijken, door ze werkelijk te doorvoelen, is verandering mogelijk. Het is een proces waar lichaam en geest allebei meedoen.

Van de coach vraagt dat een stevige geaarde houding. Een liefdevolle neutrale blik, een scherp oog en een luisterend oor. In mijn aanpak kies ik voor een open traject. De duur hiervan is afhankelijk van je vraag, het verloop van de gesprekken én de groei die je door wilt maken. Het aantal gesprekken en de duur van een gesprek zijn dus nooit een doel op zich.

Coachsessies doe ik zowel binnen als buiten. Coachen kan bij mij of ik kom naar jou toe. In goed onderling overleg is alles mogelijk.

Meer info vind je op mijn website. Stuur me gerust een berichtje, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Vriendelijk groet,

Just Hamming just@justrootz.nl 06 838 085 67

Coaching bij verander- en ontwikkelingstrajecten

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: