Leven met kruiden

Printen nog geen beoordelingen

Kruiden maken net als groenten deel uit van gezonde voeding. Ze bevatten waardevolle voedingsstoffen, zogenaamde inhoudsstoffen. Kruiden gebruiken we doorgaans vooral vanwege hun specifieke smaak in ons eten. Maar kruiden zijn meer dan smaakmakers. Kruiden kunnen invloed hebben op onze spijsvertering, maar ook een specifieke geneeskrachtige werking hebben. Leer over de lokale kruiden, in verschijning en toepassing.

In deze cursus leer je van een aantal veel voorkomende inlandse kruiden hoe je ze kunt gebruiken en wat hun specifieke meerwaarde is. Denk bijvoorbeeld aan anijs, citroenmelisse en tijm. De kruidenleer is een breed vakgebied: in deze cursus maak je een begin met het opbouwen van kennis hierover. Centraal staat de praktische toepassing van de kruiden, zodat je makkelijk zelf thuis aan de slag kunt. Kruiden zijn onlosmakelijk verbonden met een gezonde (natuurvoedings-)leefstijl!

Deze cursus is ontstaan vanuit de lessen van het eerste opleidingsjaar Natuurvoedingskundige.

Inhoud

Na het volgen van de cursus Leven met kruiden, ken of kun je:

Landgoed Kraaybeekerhof en de Landgoed tuinen zullen ondersteunend zijn bij de lessen.
Het programma volgt binnenkort.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer variatie wil aanbrengen met kruiden in de voeding en meer wilt weten over hoe je huis-tuin en keukenkruiden in kan zetten. Maar ook voor iedereen die meer wil weten over wat kruiden kunnen betekenen voor je gezondheid, en hoe dit (eenvoudig) is toe te passen in je eigen keuken en dagelijks leven. Tenslotte voor iedereen die daarbij graag gebruik maakt van kruiden die gewoon bij ons in Nederland voorkomen.

Docenten

Praktische informatie 

Cursusdata: 9, 16 en 30 juni 2022
Cursustijden: 10:30 – 16:15 uur
Kosten: €449,00
inclusief biologische koffie, thee en lunch.

Startdatum:09-06-2022
Einddatum:30-06-2022
Locatie:Kraaybeekerhof

Leven met kruiden

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: