Organic Business Leadership Academy (OBLA) voorjaarseditie

Printen nog geen beoordelingen

Biologisch leiderschap is nu meer dan ooit nodig!

In 5 middagen worden OBLA-deelnemers begeleid in het verdiepen van kennis over de geschiedenis van de biologische landbouw naar reflectie op de toekomst van biologisch. Elke cursus biedt 50% kennisoverdracht en 50% interactief groepswerk in kleinere groepen.

Waarom is de OBLA nodig? De afgelopen maanden zien we de 'b' van beweging weer terugkomen in de biologische sector. Dat is goed, want er is meer dan genoeg reden toe! De biologische sector wordt uitgedaagd en zelfs bedreigd in ons bestaansrecht. We moeten ons wapenen tegen een ongeëvenaarde GMO-lobby, wat een existentiële bedreiging voor ons als biologische sector kan gaan betekenen. Ondanks de zorgen over risico’s voor de natuur en de gezondheid van mens en dier, is de vergunning voor het gebruik van landbouwgif glyfosaat met 10 jaar verlengd. Tegelijkertijd wordt de biologische sector geconfronteerd met aangescherpte regels en controles. We zien ondertussen dat corporate greenwashing voet tussen de (politieke) deur heeft gekregen door regeneratieve landbouw als nieuw sprookje te introduceren. Ook zien we nog te weinig terug van de EU en Nederlandse ambities om de biologische landbouw tegen 2030 substantieel te vergroten. En als klapper op de vuurpijl: vorig jaar was voor Nederland zowel het heetste als het natste jaar ooit. Ofwel, de klimaatcrisis raast door, met alle gevolgen van dien. Ondanks dat de biologische landbouw een weerbaar model heeft wat als voorbeeld dient voor noodzakelijke verduurzaming van de landbouw, worden EU en Nederlandse ambities om de biologische landbouw te vergroten vooralsnog niet waargemaakt. In het proces van reflectie op deze dilemma's vinden wij dat de biologische sector een sterkere leidende rol moet spelen. Daar willen we invulling aan geven tijdens de OBLA.

Wat is het doel? Het doel van de OBLA is om te reflecteren op en leiderschap te ontwikkelen in de biologische beweging. De biologische sector heeft mensen nodig die de biologische waarden en principes kunnen vertegenwoordigen en uitdragen. Mensen die de hardnekkige mythen die over biologisch worden verspreid, kunnen uitdagen en dit doen met leiderschap en autoriteit.

Na deze cursus kun jij: • De biologische beweging vertegenwoordigen en uitdragen; • Je rol pakken als onderdeel van een leiderschapscollectief binnen de biologische sector, waarbij je collega’s weet mee te nemen en te inspireren; • De meest voorkomende en hardnekkige mythen over biologisch uitdagen; • Kritisch reflecteren op de biologische beweging, de handel en de rol van de markt; • Bijdragen en ondersteuning bieden bij de verdere ontwikkeling van leiderschap van en binnen de biologische beweging.

Voor wie is de OBLA? Deze cursus is bedoeld voor diegenen die overtuigd zijn van een verbonden en sterke beweging. Voor diegenen die een leidende rol in de biologische beweging willen spelen, nu en in de toekomst. Maar ook voor diegenen die al actief zijn in biologische teelt en/of handel en hun kennis, expertise en netwerk in biologisch willen uitbreiden.

Meld je aan! Voor meer informatie, hierbij de link naar de website van Timeli: https://www.timeli.nl/oblc. Voor vragen, mail naar OBLA@timeli.nl. Om je aan te melden, klik op de aanmeldbutton hieronder voor het aanmeldformulier

Organic Business Leadership Academy (OBLA) voorjaarseditie

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door:

Met: