Permacultuur eendaagse

Printen nog geen beoordelingen

Intensieve kennismaking onder leiding van Marijn van Klingeren.

Een ecologische tuin die ook nog mooi en productief is, waar plek is voor insecten, egels en vogels. Hoe doe je dat? Tijdens deze interactieve workshop gaan we aan de slag volgens permacultuurprincipes. We bekijken voorbeelden, observeren in kleine groepjes de tuin en omgeving van Kraayenbeekerhof en bespreken verschillende plantenfuncties. Aan het eind van de dag ga je met voldoende bagage naar huis om met je eigen permacultuur tuinontwerp aan de slag te gaan.

Wat is Permacultuur?

Het woord komt van permanent agriculture en het is een ontwerpprincipe waarbij je als tuinder wordt uitgedaagd om de natuur als uitgangspunt te nemen. In de jaren ’70 uitgedacht en opgeschreven door Bill Mollison en David Holmgren en ondertussen uitgegroeid tot een steeds grotere, wereldwijde community. Gebaseerd op oeroude principes van inheemse beschavingen gecombineerd met kennis en technieken uit deze tijd wordt deze ecologische manier tuinieren door veel mensen ingezet.

Doelgroep

Mensen die kennis willen maken met permacultuur in de tuin en willen ontdekken of permacultuur bij hen past.

Doel

Kennismaken met de basisprincipes van de permacultuur. Vragen waar we mee aan de slag gaan: wat is een microklimaat? Welke bodemsoort heb ik in mijn tuin? En wat is mulchen? Op deze dag maak je kennis met de wereld van de permacultuur (permanent agriculture) —een ecologisch ontwerpprincipe— om deze uiteindelijk in eigen tuin toe te kunnen passen.

Na de cursus weet je

Docent

Marijn van Klingeren

Enkele jaren geleden besloot Marijn van Klingeren het roer drastisch om te gooien, na 10 jaar als docent/onderzoeker op de universiteit te hebben gewerkt. Tuinieren en permacultuur was tot die tijd enkel een hobby. Na de permacultuur jaaropleiding te hebben afgerond, startte ze begin 2020 met haar eigen bedrijf: Schoppenvrouw. Hiermee is zij actief als duurzaam tuinontwerper, voedselbosontwerper, trajectbegeleider en docent. Zij verzorgde eerder o.a. permacultuur workshops bij Kiemkracht64 en was gastdocent bij de jaarcursus van Puur Permacultuur. Meer informatie over haar op www.schoppenvrouw.eu

Praktisch

Plaats:         Landgoed Kraaybeekerhof, Driebergen

Datum:        2 april 2022

Tijd:             van 10 tot 16 uur

Kosten:       €149 euro, inclusief koffie/ thee en lunch

Betaling uitsluitend met iDeal.

Deze studiedag gaat door bij het minimaal aantal van 8 deelnemers.
De groep is maximaal 14 deelnemers groot.

nb Liever betalen na ontvangst factuur? Stuur dan een mailtje naar academie@kraaybeekerhof.nl. Voor een administratieve vergoeding van 25 euro, sturen wij je dan een factuur.

Meer informatie en aanmelden 

Permacultuur eendaagse

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: