Themadag Bedrijfsorganisme

Printen nog geen beoordelingen

Een gezond, veerkrachtig bedrijf heeft een duidelijke eenheid, een duidelijke identiteit. Die kun je opvatten als een ‘organisme’. Vaak is een voorgenomen verandering binnen het boerenbedrijf een aanleiding om met dit ‘bedrijfsorganisme’ bezig te gaan. Deze themadag is speciaal bedoeld voor (toekomstige) bedrijfsleiders die zich oriënteren of hun bedrijf tot een bedrijfsorganisme willen ontwikkelen. 

Inhoud themadag

De ruimtelijke vormgeving van een bedrijf en hoe de praktische organisatie verloopt, blijken veel met elkaar te maken te hebben. Deze themadag geeft theorie en voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan.

Vaak is een voorgenomen verandering een aanleiding om met het ‘bedrijfsorganisme’ bezig te gaan. Veranderingen zoals: percelen erbij of eraf, nieuwe tak erbij, nieuwe bedrijfsgebouwen, nieuwe bedrijfsleiders, nieuwe ambities. Verbeteringen zijn zowel via de ruimtelijke indeling als via de organisatie te starten. Het sterkst werkt het als aan beide ‘ingangen’ tegelijk wordt gewerkt.

Je kunt ook de hele training Bedrijfsorganisme volgen. Dan ga je na de Themadag nog drie dagen onder begeleiding met deze theorie aan de slag.

Over de trainer: 

Trainer Joke Bloksma gaf als docent jarenlang Bedrijfsorganisme als vak aan studenten van Warmonderhof. Nu ze met pensioen is, blijft Joke Bloksma haar kennis doorgeven aan boeren en agrarisch medewerkers en heeft een eigen adviesbedrijf voor ontwerp van levende, samenhangende landbouwbedrijven. www.jokebloksma.nl

Praktische informatie: 

Datum: Zaterdag 12 november 2022
Tijd: 10.00 – 17.00 uur (inclusief lunch), Inloop een halfuur voor aanvang
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12, Dronten
Trainer: Joke Bloksma
Inhoudelijke vragen: Joke Bloksma, j.bloksma@planet.nl , 0513-437401
Maximum aantal deelnemers: 40 (volgorde op datum van aanmelding)
Doelgroep: mensen die praktisch werken in de landbouw. Het programma is vergelijkbaar met wat BBL-studenten op Warmonderhof in hun lesprogramma kregen.

Aanmelding: Klik op de button hieronder, je wordt doorgeschakeld naar Aeres Training Centre

Themadag Bedrijfsorganisme

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: