Strokenteelt: Nieuwste onderzoeksresultaten & Veldworkshop

Printen nog geen beoordelingen

Het areaal strokenteelt in Nederland neemt toe en daarmee ook de kennis over dit teeltsysteem. Onderzoek en praktijk slaan de handen in een om openstaande vragen over strokenteelt te kunnen beantwoorden. Nieuwsgierig naar het lopende onderzoek en praktijkervaringen met strokenteelt? Neem dan een kijkje bij de demo strokenteelt op de BioVelddag.

Strokenteelt onderzoek

Dit jaar is een groot onderzoeksproject gestart, genaamd CropMix, waarin onderzoekers en praktijkbedrijven samenwerken om de kennis over strokenteelt te vergroten. Onderzoekers en studenten houden gedurende de hele middag een postermarkt met informatie over belangrijke thema’s in strokenteelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gewasopbrengst, mechanisatie, biodiversiteit en de bodem. Ze vertellen over het lopende onderzoek en beantwoorden vragen over strokenteelt.

Workshop strokenteelt

Naast de doorlopende postermarkt is er ook een workshop strokenteelt, waarin WUR onderzoeker Dirk van Apeldoorn samen met Maria van Boxtel van Land&Co en Roy Michielsen van ERF BV dieper ingaan op de ervaringen en onderzoeksresultaten van strokenteelt. Ook hier is natuurlijk voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Nu al meer weten?

Neem een kijkje bij de WUR pagina over strokenteelt, de pagina van CropMix en het dossier strokenteelt op Groen Kennisnet. Voor de praktische toepassing van strokenteelt zijn de kennisclips strokenteelt een goed startpunt:

Projecten & resultaten studenten strokenteelt:

Strokenteelt: Nieuwste onderzoeksresultaten & Veldworkshop

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: