HACCP-teamtraining (level 3)
Précon Consulting Group B.V.
Regulierenring 16a3981LB Bunnik
HACCP-Teamtraining (level 3) Werk je in de levensmiddelenindustrie en maak je deel uit van een HACCP-team? Dan is diepgaande kennis van gevaren, risico’s en beheersmaatregelen essentieel. Tijdens deze HACCP-teamtraining (Level 3) leer je de stappen van HACCP kennen en ontwikkel je de vaardigheden om actief bij te dragen aan discussies en besluitvorming binnen het HACCP-team. Deze training voldoet aan de opleidingseisen van Verordening (EU) nr. 852/2004, ISO/FSSC 22000, IFS en BRC-standaarden.
Tijdens de training stap je samen met het HACCP-team in de wereld van een fictief bedrijf. Kortom: een interactieve en praktijkgerichte training waarin je HACCP niet alleen leert, maar ook écht beleeft.
Wat leer je tijdens de HACCP-teamtraining? Na deze training:
- Begrijp je de fundamentele principes en stappen van HACCP.
- Kun je risico’s identificeren en beheersmaatregelen bepalen.
- Draag je bij aan voedselveiligheid en een effectief HACCP-team.
- Kun je HACCP-beleid helder uitleggen aan collega’s en medewerkers.
Deze training bestaat uit twee delen: een e-leaming en aan klassikale training. Met deze e-learning krijg je een theoretische basis om een bijdrage te kunnen leveren in een HACCP-team. Na het volgen van de-learning ben je klaar voor de klassikale training.
Voor wie is deze HACCP-team training bedoeld? Deze training is voor medewerkers in de voedingsindustrie die betrokken zijn bij het HACCP-team. De inhoud is afgestemd op MBO+/HBO-niveau en voldoet aan HACCP Level 3, zoals gehanteerd in het Verenigd Koninkrijk.
Onderwerpen HACCP-team training De training begint met een e-learning, die je zelfstandig volgt voor de klassikale trainingsdag. Je kunt de e-learning in je eigen tempo en op ieder gewenst moment volgen. Tijdens de klassikale training komen de volgende onderwerpen aan bod:
- De zeven principes en twaalf stappen van HACCP volgens de Codex Alimentarius;
- Een kort overzicht van Europese wetten en certificatiestandaarden (BRC, IFS en ISO/FSSC 22000);
- De rol van de basisvoorwaarden;
- Allergenen, chemische, microbiologische en fysische gevaren;
- Het identificeren van gevaren en het bepalen van risico’s;
- Het selecteren van beheersmaatregelen;
- CCP’s vaststellen en beheersen;
- Het verschil tussen verifiëren en valideren.
Na afronding van de training volgt een toets, waarna je een HACCP-team training (Level 3) certificaat ontvangt.