Voedselveilig werken in de horeca, catering en zorg

Printen nog geen beoordelingen

Als je in de horeca, catering of zorg werkt en iedere dag voedsel bereidt, dan wil je voorkomen dat mensen ziek worden van het eten dat je voor ze klaarmaakt of dat ze een allergische reactie krijgen. Ook wil je voorkomen dat voedsel sneller bederft dan nodig is. Daarom is kennis van voedselveiligheid, besmettingen en kennis over allergenen erg belangrijk.

De richtlijnen voor voedselveilig werken zijn voor de horeca, catering en zorg in verschillende hygiënecodes vastgelegd. De richtlijnen en werkinstructies die binnen jouw organisatie gelden, zijn aan de hand van de hygiënecode opgesteld.

In deze online basistraining krijg je aan de hand van praktische voorbeelden en interactieve oefeningen inzicht in hoe je het risico op besmettingen kunt minimaliseren. Zo leer je over persoonlijke hygiëne, hoe je producten op een veilige manier bereidt, uitgeeft en bewaart, ook als mensen allergisch zijn voor bepaalde producten. Hier is speciaal aandacht voor in de training. Een aparte training over allergenen is daarom niet meer nodig. Tot slot leer je waarom schoonmaken en het weren van ongedierte zo belangrijk is.

Voedselveilig werken in de horeca, catering en zorg

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: