Doornebosch Advies

Vogelslag 71, 7423 CB Deventer
Plan je route

Mijn naam is Berdi Doornebosch. Ik ben opgegroeid op een kleine schapenhouderij in Overijssel, waardoor ik goed weet wat de uitdagingen, maar ook de mooie kanten van het boerenbestaan zijn. Ik heb tuin & akkerbouw met als afstudeerrichting tropische landbouw gestudeerd bij Hogeschool Larenstein in Deventer. Daarna heb ik een dubbel MSc programma gevolgd bij de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken en SupAgro Montpellier in Frankrijk gericht op ‘Agricultural development’ onder het Agris Mundus (www.agrismundus.eu) programma. Tijdens mijn studies heb ik veel gereisd en aan verschillende onderwerpen gewerkt, zoals permacultuur en agroforestry.

Mijn werkervaring bestaat uit functies bij certificerende instanties zoals Control Union Certifications en Skal Biocontrole in Zwolle en ervaring als consultant duurzame landbouw bij communicatie- en adviesbureau Schuttelaar & Partners in Wageningen.

Als consultant bij Schuttelaar & Partners heb ik gewerkt aan een aantal zeer verschillende projecten zoals het opzetten van een certificeringsprogramma en opleiding voor schaapherders, het uitvoeren van onderzoeken naar de duurzaamheid van verschillende sectoren en het ontwikkelen van ‘sustainable sourcing’ programma’s. Bij Skal heb ik 4 jaar gewerkt als specialist toezicht & ontwikkeling, waarbij ik vragen en taken die buiten het normale toezichtsproces vallen, afhandelde. Dit gaat bijvoorbeeld om het onderzoeken van de herkomst van residuen in biologische producten, het decertificeren van percelen of bedrijven naar aanleiding van kritieke afwijkingen, onderzoek naar fraude en het ontwikkelen van nieuwe toezichtsmethodieken.

In 2016 heb ik de ISO 9001 Lead Auditor Training gevolgd en afgerond.