Meine Koopmans, Novalishoeve -Texel, opent Biokennisweek op 15-1-'24 met Boerentroonrede

De opening met de Boerentroonrede vindt plaats van 10.30 tot 11.00 uur. Je kunt de rede volgen met een Biokennisweek-ticket

Biodynamische boer Meine Koopmans van de Novalishoeve op Texel opent de Biokennisweek op maandagochtend 15 januari met de boerentroonrede van 10.30 - 11.00 uur.

Deze rede is een traditie en vaste waarde in het Biokennisweek-programma en een initiatief vanuit BioAcademy i.s.m. Stichting Demeter. Dit jaar wordt de boerentroonrede voor de zesde keer uitgesproken. Je kunt de rede volgen via het online platform van de Biokennisweek. Koop hier je ticket voor vier dagen webinars, kennissessies en ontmoeting op de Biobeurs. Het is ook mogelijk tickets te kopen voor alleen het online of alleen het live gedeelte. Voor studenten zijn er een aantal gratis tickets beschikbaar. 

De troonrede wordt door Meine uitgesproken vanaf zijn boerderij op Texel. Meine heeft daar met zijn vrouw Ingrid en zijn team een zeer levendig en veelzijdig landbouwbedrijf gecreëerd met o.a. veeteelt, akkerbouw, een zorgtak, kweek van oesterzwammen en zaadteelt. Meine gaat onder andere in op het belang om niet in termen van stikstof of fosfaat te blijven hangen, maar te kijken naar levensprocessen en hoe je tot een vitaal landbouwbedrijf komt. 

Evenals voorgaande jaren zal Edith Lammerts van Bueren, voorzitter van de BioAcademy, deze boerentroonrede inleiden.