Subsidie voor toekomstgericht bedrijfsplan in Gelderland

Ben je veehouder in Gelderland en wil je je bedrijf verduurzamen? Met inzet van een kennisvoucher is het mogelijk om 80% van je kosten hiervoor gedekt te krijgen.

De Groeiversneller Landbouwverduurzaming is er voor veehouders die hulp kunnen gebruiken bij het maken van verduurzamingsplannen voor hun bedrijf. Veehouders die door willen gaan met hun bedrijf, dit willen verduurzamen en willen laten berekenen in hoeverre de daartoe benodigde investering verantwoord is. 

Voor wie?

Bedrijven die in aanmerking kunnen komen voor een voucher zijn:

Ondersteuning

Met een landbouwverduurzamingsvoucher kan een onderneming externe expertise inschakelen voor het uitwerken van bijvoorbeeld investeringsplannen, vernieuwings- en/of ontwikkelplannen. De waarde van een voucher is 80% van de kosten van een externe adviseur, uw eigen bijdrage is 20%. Wij kennen vouchers toe met een waarde van minimaal € 1.000,- en maximaal € 10.000, -Ondernemers kunnen per vestigingslocatie éénmaal gebruik maken van Landbouwverduurzamingsvouchers.

Je kunt je voorstel indienen bij de Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland. Kijk verder op hun site wat de stappen zijn. 

Omschakeling

Ben je als Gelderse veehouder geïnteresseerd in omschakeling naar Biologische melkveehouderij? Of al gestart met omschakelen? Meld je dan aan voor een praktische cursus in Gelderland die bestaat uit 6 bijeenkomsten en plaatsvindt op een boerderijlocatie. De eigen bijdrage in deze cursus is € 300,- Kijk verder voor de inhoud en meer informatie over de omschakelcursus