Online workshop nieuwe administratieve eisen voor biologische boeren (incl. risicobeheersplan)


€ 75,00 nog geen beoordelingen
Printen

Sinds 1 januari 2022 is er een nieuwe Europese biologische verordening van kracht, EU 2018/848. Hierdoor worden er ook nieuwe eisen aan biologische boeren gesteld, en dan met name om meer informatie te registreren en administratie bij te houden.

Een van de belangrijkste wijzigingen is dat een biologisch boerenbedrijf een bedrijfsbeschrijving, risicobeheersplan en procedures/werkinstructies moet opstellen. Vanaf 2023 zal Skal een afwijking geven wanneer een biologisch bedrijf deze documenten niet heeft.

De meeste afwijkingen die worden geschreven bij biologische boeren zijn administratieve afwijkingen. Daarom kijken we tijdens de workshop naar verschillende (nieuwe) eisen met betrekking tot administratie en registratie:

Aan deze online workshop kunnen maximaal 5 deelnemers meedoen, zodat er voldoende ruimte voor vragen en discussie is. Voorafgaand aan de workshop ontvang je formulieren die je kunt gebruiken om te starten met het opstellen van de bedrijfsbeschrijving en het risicobeheersplan. Tijdens de workshop bespreken we welke informatie op de formulieren moet staan, en welke risico’s specifiek per bedrijf spelen. Het is dan ook de bedoeling om met elkaar mee te denken en informatie over de activiteiten van het eigen bedrijf te delen.

Na afloop van de workshop ben je weer helemaal op de hoogte van de eisen voor administratie en registratie op een biologische boerderij. Je hebt een ingevulde bedrijfsbeschrijving en een risicobeheersplan voor je bedrijf opgesteld. Je weet waar je informatie kan vinden en hoe je je kan voorbereiden op de Skal inspectie.

Heb je nog vragen over deze online workshop? Neem contact op met Berdi Doornebosch via berdi@doornebosch.info of 06-36098868

Online workshop nieuwe administratieve eisen voor biologische boeren (incl. risicobeheersplan)

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: