Hoofdpunten biologische regelgeving voor landbouwbedrijven

Printen nog geen beoordelingen

Heb je behoefte aan meer kennis over biologische regelgeving? Misschien denk je aan omschakelen of werk je samen met biologische boeren en wil je meer kennis over de regelgeving waar biologische landbouwbedrijven aan moeten voldoen.

In deze presentatie geef ik een overzicht van de Europese en nationale regelgeving specifiek voor biologische landbouwbedrijven. Ook vertel ik hoe het controlesysteem in elkaar zit en wat de belangrijkste eisen voor biologische landbouwbedrijven zijn. Dit geldt voor zowel bedrijven actief in de plantaardige sectoren (akkerbouw, groenteteelt, tuinbouw, fruitteelt, sierteelt) als veehouderijbedrijven. Daarnaast geef ik ook een kort overzicht van de belangrijkste eisen voor verwerkte levensmiddelen.

Houd er rekening mee dat deze presentatie een introductie in de biologische regelgeving is en dus een overzicht geeft van de regelgeving, en niet elk detail kan meenemen. Neem gerust contact op wanneer er behoefte is aan een presentatie voor een specifieke sector. Op verzoek kan de presentatie worden uitgebreid met specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld verkoop van verwerkte biologische producten op de boerderij, veranderingen in de nieuwe EU verordening 2018/848 of voorbereiding van de Skal inspectie.

Praktisch

De presentatie duurt 1 tot 2 uur, tijdens de presentatie kunnen er vragen worden gesteld. Datum en locatie kunnen in overleg worden vastgesteld.

Hoofdpunten biologische regelgeving voor landbouwbedrijven

Printen nog geen beoordelingen

Deze kennis wordt aangeboden door: